Kopzorgen of een controlfreak?

Door Christa – Jullie hebben al even niks meer van mij gehoord. Dat had vele redenen, maar de meest voorname was dat ik er de rust niet voor kon vinden om met een origineel artikel te komen, die leuk genoeg was voor deze website.

Ik heb vele malen gezeten, maar er kwam gewoon niks uit mijn handen, niet iets wat ik ook al niet voor mijn eigen blog geschreven had, daarom heb ik besloten om ook tegen de lezers van Voor Mama’s Door Mama’s eerlijk te zijn en open kaart te spelen. Want ook jullie verdienen dat.

Op mijn eigen blog heb ik een heel verhaal geplaatst wat er met mij aan de hand is. Ik ben even moegestreden, heb geen energie en alles werkt als een enorme inspanning. Toch laat ik het er niet bij zitten en ben ik hard aan het werk om weer mezelf te herpakken en weer te ‘herstellen’.

Controlfreak

Toch vind ik dat heel erg lastig. Ik ben iemand die veel nadenkt, piekert, dingen niet snel los kan laten en vooral veel de controle wil hebben over alles. Een controlefreak, dat ben ik. Mijn huis / huishouden moet perfect zijn, daarnaast wil ik het perfect doen als moeder, als vrouw, als werknemer, als vriendin, als gewoon Christa. De wereld wil ik in handen hebben, mijn kinderen moeten in het gareel lopen, niet afwijken en vooral normaal doen. Ze moeten er verzorgd uit zien en vooral niet voor lul staan.

Perfectie is een zonde en een valkuil en dan ga je op een gegeven moment gewoon keihard onderuit. En dat ben ik gegaan, want niet alles kan perfect, niet alles kan gaan zoals ik dat graag zou willen.

Pleasen doe ik ook graag, zolang ik een ander de keuze laat maken, hoef ik dat zelf niet meer te doen, hoef ik daar ook niet over na te denken.

Alleen zijn

Alleen zijn, daar hou ik niet van en het feit dat mijn man dan ook de hele week van huis is vind ik ontzettend waardeloos en totaal niet leuk. Past ook totaal niet binnen dat plaatje van perfectie, maar ik zal hem nooit vragen wat anders te doen, want wie ben ik om dat te vragen?

Mezelf opnieuw vinden

Nee lieve lezers, het is allemaal even niet makkelijk.. Ik moet mezelf weer opnieuw vinden, voor mijzelf gaan kiezen en leren om een beetje egoïstischer te zijn, een beetje liever voor mijzelf.
En dat is moeilijk, ontzettend moeilijk! Maar ik ben al goed op weg! Werken aan een ‘NEW ME’…

Afgelopen weekend ben ik naar de kapper geweest en mijzelf van een langharige, grijze muis omgetoverd naar een vlotte, jonge vrouw!

depressie

Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.