zwangerschapsupdate

Baby nummer 2! Zwangerschapsupdate #1

Door Tiffany – Als je mij volgt op Instagram heb je het natuurlijk al kunnen zien maar: WIJ VERWACHTEN BABY NUMMER 2!!

Martijn en ik zijn het er altijd al over eens geweest, mocht het ons gegund zijn zouden wij graag kinderen willen die dicht op elkaar zitten qua leeftijd. Ja het zal waarschijnlijk de eerste tijd pittig worden maar hopelijk ook heel leuk. Eerst maar eens zien of het ons gegund zou zijn…

Bij het Wilhelmina kinderziekenhuis hadden we een afspraak over de eventuele gevolgen van een tweede zwangerschap, gebeurt er dan weer hetzelfde et cetera. (pre eclampsie, spoed keizersnede met 30 weken…)

Met wat medicatie zou ik 25% kans hebben op weer een zwangerschapsvergiftiging, maar hoogstwaarschijnlijk een stuk later en anders zijn ze er vanwege hele strenge controles vanaf 20 weken eerder bij en kunnen ze sneller handelen om het te rekken.

17 juni 2017; Martijn had al een aantal keer geopperd of ik misschien zwanger was. Ja het kon maar zou het weer zo snel al raak zijn? Ik besloot een test te doen en deze was al vrij snel positief. Jeej!

De eerste weken

Vanaf het moment dat je dus een positieve test in je handen hebt mag je de teller al ongeveer op 4 weken zetten, altijd mooi meegenomen die weken. Maar dan komt dat hele lange wachten op die aller eerste controle. 4 weken later!

Ik ben nooit zo dol op die eerste paar weken, ja ik voelde me op en top zwanger want hé, pijnlijke borsten, constant plassen, misselijk et cetera, maar zit het wel goed? Ik kan nooit zo goed tegen die onzekerheid en durfde me ook helemaal nog niet blij te voelen met het nieuws, dat had ik bij Roan ook.

Kunnen we het trouwens even hebben over die misselijkheid? Bij Roan had ik nergens last van maar nu! Als ik te weinig eet, misselijk. Eet ik te veel, misselijk. Eet ik te laat, misselijk maar kan ik niet eten vanwege de misselijkheid… Niet leuk dit, niet leuk! En die vermoeidheid, ik was vergeten hoe dat ook alweer voelde. Ik doe net zoveel dutjes overdag als Roan!

De eerste controle

De allereerste controle hadden we op 13 juli, eerst bij de verloskundige en in de avond in het Wilhelmina kinderziekenhuis. We gaan naar de verloskundige omdat dat dicht bij huis is, mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de zwangerschap (de vorige keer denderde ik met 28 weken van de trap af) zijn zij sneller te bereiken dan het WKZ. En stiekem wilde ik ook helemaal geen afscheid nemen van de leuke dames die daar werken.

Bij het WKZ loop ik vanwege mijn hele voorgeschiedenis met Roan, ik ben verplicht bij een gynaecoloog te lopen en ik koos voor het WKZ omdat ik daar uiteindelijk het langst heb gelegen en Roan daar ook geboren is, mijn verhaal staat al in het dossier en kunnen jullie hier lezen. En daarnaast hebben zij gewoon meer ervaring met mensen zoals ik dan een streekziekenhuis (ik zie nog steeds de gynaecoloog van daar mijn kamer zwetend van angst binnen komen).

Okee, de eerste controle dus en wat een leuk klein nootje zagen we daar liggen. Een kloppend hartje was te zien en te horen en dat gaf mij een heerlijk rustgevend gevoel, het is goed. Ook in de avond in het WKZ zag alles er goed uit, toch fijn die extra bevestiging.

De termijnecho

En dan moet natuurlijk de officiële uitgerekende datum vastgesteld worden. Dit gebeurde in het WKZ op 2 augustus. Via een inwendige echo werd het nootje, wat nu al uitgegroeid was tot iets wat toch iets meer op een baby lijkt, helemaal doorgemeten en zag alles er top uit. Kloppend hartje, gevulde maag, gevulde blaas, alles leek gesloten wat gesloten hoorde te zijn et cetera.

De uitgerekende datum werd gezet op eind februari maar misschien loop ik wel langer door en wordt het ineens maart of komt het eerder en wordt het januari, het kan alle kanten op. Voor nu lijkt de misselijkheid weer weggetrokken, hopelijk blijft dat zo! De vermoeidheid is er nog wel, maar dat blijft misschien ook wat langer omdat ik nog een baby heb om voor te zorgen.

Nu is het wachten op onze pret echo in september om het geslacht te weten te komen, ik ben veel te nieuwsgierig om het niet te weten en de 20 weken echo is pas in oktober. Ik zal elke maand een update maken, wie weet na de 20 weken vanwege strenge controles et cetera dat het vaker wordt maar dat durf ik nu nog niet te zeggen.

Zijn er mensen die nog meer kindjes hebben die ongeveer 1,5 jaar schelen? Tips???

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.