uitgerekend in februari 2018

Baby nummer 2! Zwangerschapsupdate #2

Door Tiffany – Ha, zou ik jullie maandelijks updaten zijn we nu al weer 1,5 maand verder! Had iemand mij even kunnen waarschuwen dat een tweede zwangerschap zoveel sneller lijkt te gaan dan een eerste? Okee, eerlijk toegegeven dat had ik overal al gelezen maar ik geloofde het eigenlijk niet maar het is toch echt zo. Was ik in mijn hoofd vorige week nog 12 weken zwanger ben ik deze week alweer bijna 21 weken ver!

Hoe voel ik mij?

Na wat klachten de eerste paar weken zijn die nu allemaal gelukkig als sneeuw voor de zon verdwenen. Wel merk ik dat als ik heel snel op sta van de bank mijn banden dat niet zo een goed idee vonden, en als ik een drukke dag heb gehad voel ik dat aan mijn rug. Verder vind ik een tweede zwangerschap echt wel vermoeiender dan een eerste, daar had ik alle tijd om bij te komen en nu heb ik een dreumes van net 1 rond klimmen, klauteren en proberen te lopen. Maar dat nemen we maar voor lief! Verder voel ik mij hartstikke goed en probeer ik zoveel mogelijk als ik kan te genieten van de zwangerschap.

De 20 weken echo

Vorige week had ik de 20 weken echo en ik was er eigenlijk helemaal niet zo gespannen voor. Mocht er iets niet goed zijn, zouden we dan wel kijken wat we met dat nieuws zouden doen. We hebben heel bewust gekozen om geen enkele andere test zoals de NIPT o.i.d te doen, daar hadden we zo onze redenen voor.

Over het algemeen zag alles er piekfijn in orde uit met de kleine uk. De kleine was nogal wat bewegelijk wat het voor de echoscopist niet al te makkelijk maakte haha, ze moest vaak naar meerdere delen weer terug om te kijken of het nu wel lukte. Wilde ze naar het mondje kijken, hops hand ervoor, helaas pindakaas. Maar uiteindelijk heeft ze alles kunnen zien.

En toen kwamen we bij de niertjes aan, en daar zag ze iets waar ze niet helemaal tevreden over was. Het linkerniertje is een stuk groter dan het rechterniertje en houdt dus meer vocht vast dan ze als grens aan houden. Nu zag ze wel dat het verbonden zit met de blaas dus die verbinding is er in ieder geval en er was ook genoeg vruchtwater dus uiteindelijk werd het wel uitgeplast. Volgende week moeten we even terug om te kijken of het dan nog zo is en dan kijkt er ook een uroloog mee.

Er was geen reden tot paniek, dit komt wel vaker voor en meestal lost het zichzelf wel op, misschien niet tijdens de zwangerschap dan wel na de bevalling. Dus we maken ons dan ook vooral niet druk, na de vorige zwangerschap en bevalling relativeren we dit soort nieuws een stuk beter.

Het geslacht

Ja en dan wat voor geslacht krijgt onze uk? Met 15 weken hadden we een pretecho, en heel even hebben we wel iets kunnen zien maar niet overtuigend genoeg voor ons, of nou ja mij vooral, ik wil alles 100% zeker weten. Dus met de 20 weken werd er nog even goed ingezoomd. En voilá daar konden we er echt niet meer omheen, we krijgen er nog een zoontje bij! Hartstikke leuk twee jongetjes lekker dicht op elkaar qua leeftijd, kan nu al niet wachten tot ze met elkaar kunnen ravotten!

Hoe nu verder?

Omdat Roan qua groei ineens na de 20 weken kelderde tot onder het laagste lijntje krijg ik vanaf nu elke maand een groeiecho om in de gaten te houden of deze uk niet hetzelfde gaat doen. Ook wordt er volgende week een echo gemaakt van de doorbloeding van mijn aderen richting baarmoeder en placenta om te kijken of dat allemaal nog functioneert zoals het hoort. Ook moet ik elke bezoek nu urine inleveren om te checken op eiwitten en word mijn bloeddruk haarscherp in de gaten gehouden.

Ik slik braaf dagelijks mijn medicatie calcium & aspirine en verder kunnen we, op dit moment,  niet meer doen dan dit.

Tot de volgende update!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.