gezonde traktaties

Inspiratie; gezonde traktaties

Op best veel scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven mag je geen chips, snoep, koek of andere zoetigheid meer trakteren. De traktaties moeten gezond zijn, en dan kan het best moeilijk zijn om iets leuks en lekkers te verzinnen. Daarom help ik jullie daar vandaag bij, ik laat een aantal leuke gezonde traktaties zien!

Gezonde traktaties

traktatie banaan

Bananenpiraten

Hoe stoer zijn deze bananenpiraten? Ze zien er heel leuk uit, en een banaan is natuurlijk hartstikke gezond. En je hoeft geen uren in de keuken te staan om ze te maken. Deze traktatie vond ik op Compleetgeluk.be.

Gezonde trein

Welk kind is er niet gek op treinen? Deze super leuke komkommer en worteltrein is bijna te gaaf om op te eten! Ik zag hem op JufMaike.nl.

Muzikale traktatie

Kinderen zijn vaak ook gek op muziek, en daar kun je goed op inhaken als je kind mag trakteren. Roelina maakte een trommeltje en daar kregen de kinderen een sambabal en een doosje rozijntjes bij. Heel gaaf, en hier kun je lezen wat je ervoor nodig hebt.

Sleutelhangers met naam

En natuurlijk hoef je niet perse iets eetbaars te trakteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sleutelhangers met naam? Het is wel veel werk, maar oudere kinderen kunnen er prima bij helpen. En als je wil kun je er nog iets eetbaars bij doen. Hoe je dit maakt kun je lezen op de blog van Babs.

Fruit party

In deze fruit party zit fruit (maar dat zag je waarschijnlijk al) en gelatine. De bedenkster, Elsa, koos voor aardbeien, bananen, meloen, blauwen bessen en druiven. Ik vind ze er heel leuk uitzien, en ik ga er vanuit dat het ook erg lekker is. Meer over deze traktatie lees je hier.

Mogen jullie zelf weten wat je trakteert, of moet het gezond zijn? En wat is jouw favoriete gezonde traktatie?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.