kinderfeestjes

Kinderfeestjes op de basisschool

Door Kim – Sinds september zit mijn kleuter in groep 1 en sinds het nieuwe schooljaar is gestart, zijn er ook nogal wat kinderfeestjes geweest. Over dit laatste wilde ik het deze keer eens hebben met jullie.


Kinderfeestjes

Ik ben dol op kinderfeestjes, zo ook mijn kleine Diva. Afgelopen jaar in juli is Diva 4 geworden en kreeg zij dus ook haar eerste echte kinderfeestje. En ja ik snap ook dat je geen 15 of meer kinderen mee gaat sjouwen naar de binnenspeeltuin. Ten eerste raak je al die kleine schatjes kwijt, ten tweede kost het een klein fortuin. Dus zover snap ik het allemaal nog steeds.

Uitnodigingen uitdelen

Wat ik alleen niet zo goed begrijp is dat volwassenen de keuze maken om hun zoon, dochter of leerling de uitnodigingen uit te laten delen vóór de ingang van het leslokaal, voordat de les begint. Waarom doe je dit in hemelsnaam, je kan zelf toch ook als ouder of leerkracht bedacht krijgen,
dat dit voor kinderen die niet uitgenodigd worden een beetje vreemd overkomt.

Hoe het ook kan

Om een voorbeeld te geven hoe het ook kan; Het vriendje van mijn dochter werd 5, superleuk en het mannetje had al helemaal zin in zijn verjaardag. De kaartjes zijn in de tasjes  van de kinderen gestopt en de ouders hebben dit vervolgens te horen gekregen. Geen teleurgestelde snoetjes, geen kinderen die de uitnodiging onder de neus wreven van andere kinderen. De kinderen kregen dan wel na school of thuis pas door dat ze uitgenodigd waren voor het desbetreffende kinderfeestje.

Nu was mijn dochter voor het feestje van een vriendinnetje niet uitgenodigd. Als het aan het vriendinnetje in kwestie had gelegen, had ze heel haar klas uitgenodigd. Maar goed, wederom iets met een binnenspeeltuin en een klein fortuin, dat zagen de ouders logischerwijs niet zitten. Dus E. mocht 3 kindjes uitnodigen. Nou prima, hun dochter had 3 kindjes uitgenodigd en daar zat die van mij niet bij. En met mijn dochter nog een aantal kindjes niet, nou geen probleem. Niks aan de hand.

Maar waar ik dan wel over val is het volgende. Dit gebeurt voor de ogen van een hoop niet uitgenodigde kinderen. De vader trekt de uitnodigingen te voorschijn en gaat lekker vóór de ingang van de klas staan. E. kreeg de uitnodigingen in haar handen gedrukt, om die dingen uit te delen. Elk kind wat dus het lokaal in wilde, moest eerst langs E.

Teleurstelling

Diva, nieuwsgierig als ze was, vraagt ‘wat is dat?’ en kreeg vervolgens dus te horen dat dat uitnodigingen waren voor het feestje van E. De teleurstelling op het bekkie was te lezen,
dan denk ik; joh stop de uitnodigingen van de kindjes die mogen komen in de tassen. Geef ze desnoods aan de juf, zodat zij dat kan doen. Of deel ze uit na schooltijd, zodat als je door hebt dat je kind niet uitgenodigd is de schade kan beperken voor je kind.

Wat vinden jullie? Zouden ouders daar iets zorgvuldiger mee om moeten gaan?

 

Kim is moeder van twee dochters en een wolkenbaby. Ze woont samen met Jan en op 29 mei geven ze elkaar het ja-woord. Kim schrijft met Amerikaanse gevangen, ze is een echte no nonsense blogger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.