ochtendspits

De ochtendspits in huize Broekhuis

Door Maxime – Voor de werkende ouders onder ons is dit vast niet vreemd. Ik heb vaak het gevoel dat ik er al een hele dag heb opzitten voordat ik überhaupt op het werk ben aangekomen. ’s Avonds probeer ik al zoveel mogelijk klaar te zetten. Zo staan Fay haar school- en ontbijtspullen al klaar, is de fles schoon en staat deze met de voeding boven. Er is kleding klaargelegd voor de kinderen de huisdieren hebben eten gehad.

Wij zijn namelijk geen ochtendmensen. Ik ben het sowieso meer een avondmens (vandaar dat ik deze blog ook om 01.00 uur zit te typen). En Denny heeft er ook moeite mee aangezien hij het enorm druk heeft op het werk. En naast dat we dus al geen ochtendmensen zijn is het ook nog eens enorm druk in de ochtend aangezien Fay naar school moet en Lex naar het kinderdagverblijf.

Ik moet eerder weg, dus ik sta meestal als eerste op. Als ik uit bed stap doe ik mijn kleding aan. Ik zet de televisie op de slaapkamer aan op Zapp! en maak Fay wakker. Die gaat dan in het grote bed zitten naast Papa (zij is namelijk ook echt geen ochtendmens en heeft ook enige tijd nodig om wakker te worden). Daarna was ik elke ochtend mijn haar omdat het anders absoluut niet in model wil. Bedankt, krullen. Mijn haren draai ik in strengen en deze maak ik vast met een knot. Zo hangt het niet in de weg tijdens het spitsuur en kan het mooi drogen aan de lucht. Ik doe mijn make-up goed en poets mijn tanden. Daarna pak ik Fay haar kleding die ik de vorige avond heb klaargelegd  en leg die bij haar neer. In een droomwereld kleed zij zich dan zelf aan maar meestal moeten we haar 10 keer herinneren en helpen.

Als dit is gedaan loop ik naar beneden. Als eerst zet ik de Senseo aan en schrijf ik in het schriftje van Lex hoe laat hij de laatste voeding heeft gehad voor de leidsters van het kinderdagverblijf. Ondertussen smeer ik brood voor Fay en pak ik brood en koekjes in voor op het werk. Als ik tijd heb ook voor school, anders doet Denny dat. Ik loop met de koffie en Fay’s ontbijt naar boven en zij mag dit opeten in bed. Meestal als ik boven kom is Denny zich aan het aankleden. Als het kan doe ik Fay haar haren, kletsen we nog wat en pak ik dan mijn spullen om naar het werk te gaan.

Denny zorgt daarna dat Lex verschoond en omgekleed wordt en dat allebei de kinderen de jas aan krijgen en klaar zijn om te gaan. Als Lex tijdens het spitsuur gevoed moet worden doet hij dit ook. Tussen 08.15u en 08.30u brengt hij Fay naar school met Lex al in de Maxi-Cosi en daarna brengt hij hem met de auto naar het kinderdagverblijf en rijdt dan zelf naar het werk.

Lex zijn voedingstijden zijn erg verschillend. Dit komt omdat hij de ene keer een langere nacht maakt dan een andere keer. Als hij gevoed moet worden doet Denny dat ook heel vaak (Oké altijd…).

Dit is overigens een dag dat het allemaal goed loopt. Ook wij hebben wel eens chaos ’s ochtends en dan vangt Denny meestal 80% op omdat hij iets later weg moet dan ik. Hebben jullie ook zo’n drukke ochtendspits? En hebben jullie nog tips? Laat het me weten!

Maxime is moeder van Fay (5,5 jaar) en Fay kreeg in oktober 2016 een broertje; Lex. Maxime was 17 toen ze voor het eerst moeder werd, maar toch is het haar gelukt om haar opleiding af te maken en op dit moment werkt ze 40 uur per week. Maxime is in januari getrouwd met Denny, en later dit jaar geven ze een feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.