jax

Hoera, Jax is geboren!

Door Laurie – Het was de afgelopen weken even stil van mijn kant. Maar met een goede reden! Want vorige week dinsdag, 07-02-2017 om 15:23 uur is onze zoon en broertje Jax geboren! (Dit spreek je trouwens uit al ‘Djeks’. Om misverstanden direct maar even de wereld uit te helpen šŸ˜‰ )

Jax is met krap 37 weken geboren. Ik had zwangerschapscholestase. Een aandoening waarbij de lever de afvalstoffen niet meer kan verwerken. Dit hoopt zich op in het bloed en komt via de placenta ook bij de baby terecht. Erg gevaarlijk dus. Gelukkig heb ik de 37 weken weten te halen.

Met een zwangerschapsduur van 36,6 ben ik opgenomen en zijn ze begonnen met het inleiden van de bevalling. Jax is de volgende dag met precies 37 weken geboren na een vlotte bevalling van 6 uurtjes. Ondanks de zwangerschapsduur weegt meneer toch nog een mooie 3272 gram en is 48 cm. Wel is hij een randprematuurtje zoals ze dat noemen. Een volgroeid kindje die wat premature trekjes heeft. Hij was er eigenlijk nog niet klaar voor om te komen, maar de situatie was helaas niet anders.

Hierdoor had hij wat opstartprobleempjes. Dit werd goed in de gaten gehouden door de kinderartsen de eerste dagen, omdat dezelfde klachten ook een aanwijzing konden zijn voor een GBS infectie. (Ik ben hier draagster van en onze oudste zoon is hier ernstig ziek door geweest. In dit artikel lees je er meer over.) Gelukkig heb ik netjes 3 giften antibiotica gehad en was de kans op besmetting echt heel klein. Na twee dagen mocht het mannetje dan ook lekker mee naar huis.

geboortekaartje

Ook in de kraamweek liet meneer ons nog een paar keer over schrikken toen zijn temperatuur drastisch daalde. Gelukkig wist hij zich op tijd te herstellen en was een opname niet nodig. Inmiddels lijkt hij twee dagen redelijk stabiel te zijn, dus hopelijk komt hij er nu een beetje door!

Daarnaast had de kraamverzorgster vandaag haar laatste dag en pff.. Wat ga ik het mens missen! Een super lieve vrouw die ontzettend haar best heeft gedaan ons een onvergetelijke week te geven! Nu lekker genieten van al mijn mannen en de boel een beetje op de rit krijgen. Vinz is heel trots. Echt super lief. Maar hij is zijn streken nog niet kwijt en Jax is voor zo ver een heerlijk rustig mannetje. Ik ben nu een echte jongensmama, dat gaat vast leuke blogs opleveren!

Laurie is moeder van Vinz, die bijna 2 jaar is en op 7 februari is haar tweede zoontje Jax geboren. Laurie is 8 jaar samen met haar man, waarvan ruim 2 jaar getrouwd. Ook hond Snow woont gezellig bij haar. Verder heeft Laurie haar eigen babyproductenlijn en webshop; ByLauz.nl.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.