Welke verzekeringen moet je aanpassen als je baby is geboren?

Als je zwanger bent, zijn er heel veel leuke dingen om te regelen. De babykamer inrichten, kleertjes kopen, een naam bedenken, et cetera. Maar er zijn ook dingen die geregeld moeten worden waar je niet zo om staat te springen. Je verzekeringen bijvoorbeeld… Niet het leukste klusje, maar zorg dat je het niet vergeet. Vandaag vertel ik je welke verzekeringen je aan moet passen als je baby is geboren.

1. Zorgverzekering

Waarschijnlijk heb je je zwangerschap al bekend gemaakt bij je zorgverzekering. Binnen vier maanden na de geboorte van je baby is het verstandig om aangemeld te zijn bij je verzekering. Als je dit niet doet, loop je het risico dat je gemaakte zorgkosten zelf moet betalen. En dat is natuurlijk niet wat je wil!

Het kan ook handig zijn om nog eens te kijken welke zorgverzekering het beste bij je past. Nu je een baby hebt, zijn andere dingen belangrijk geworden. Dus misschien is het verstandig om over te stappen.

2. Inboedelverzekering

Waarschijnlijk heb je je inboedel wel verzekerd. Zo niet, dan zou ik dat zo snel mogelijk doen. Na het kopen van je babyspullen is de waarde van je inboedel waarschijnlijk hoger geworden. Daarom kan het nodig zijn om je inboedelverzekering aan te passen.

3. Reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering? Meld daar je baby dan ook aan. En als je normaal gesproken zonder reisverzekering op vakantie gaat, is het misschien verstandig om daar nog even over na te denken. Je wil bijvoorbeeld niet dat je medische kosten die je op reis hebt gemaakt zelf moet betalen…

4. Uitvaartverzekering

Je wil er waarschijnlijk helemaal niet aan denken, maar denk toch ook even aan je uitvaartverzekeringen. Kosten van een uitvaart zijn vaak erg hoog, en je wil je nabestaanden niet achterlaten met een hoge rekening. Gemiddeld kost een uitvaart zo’n € 7.000. Geef de geboorte van je kind aan bij je uitvaartverzekering, zodat hij of zij ook meeverzekerd is.

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.