sterrenkindjes

Wat als mijn sterrenkindjes wel geboren zouden zijn?

Door Maartje – Wat nou als ik geen miskramen zou hebben gehad? Wat als deze kindjes waren blijven zitten en geboren zouden zijn? Hoe zouden ze zijn? Hoe zouden ze eruit zien? Vragen waar we nooit antwoord op zullen krijgen, maar die toch door mijn hoofd blijven spoken.

2 sterrenkindjes

Twee keer ging het mis. De eerste keer zagen we tijdens de echo dat het hartje na 8 weken was gestopt met kloppen. De tweede keer verloor ik veel bloed en tijdens de echo werd bevestigd dat mijn baarmoeder leeg was.

Dromen

Soms droom ik over ze. Ze zijn altijd een jongen en een meisje, het jongetje is net iets ouder dan het meisje. In mijn droom zijn het baby’s en ze liggen samen te spelen. Ze lachen naar me en naar elkaar.

Dit had nooit de werkelijkheid kunnen zijn, want ze hadden niet allebei geboren kunnen worden. Daarvoor zat er te weinig tijd tussen de miskramen. Maar toch, in mijn dromen lijken ze zo echt…

Wie zouden ze zijn?

Ook als ik wakker ben, denk ik er wel eens over na. Wat als één van de twee was blijven zitten? Hoe oud zou hij of zij dan zijn? Wat voor kindje zou het zijn? En wat zou het kindje al kunnen? Ondanks dat ik weet dat ik nooit antwoorden zal krijgen, spoken deze vragen nog wel eens door mijn hoofd.

Gelukkig ging het uiteindelijk toch goed

Ik vond het doodeng om weer zwanger te raken na de miskramen, maar gelukkig ging het uiteindelijk goed. Nu ik dit schrijf, ligt mijn jongste dochter in de box te spelen. En als ik die miskramen niet had gehad, was zij er niet geweest. Dat geeft me troost, want ik zou haar voor geen goud willen missen! Ik ben ontzettend gelukkig met haar en met mijn gezin. Maar toch blijf ik soms denken, ‘wat als…?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.