zwanger na miskraam

Durf ik nog wel zwanger te raken na 2 miskramen?

Door Maartje – Na mijn eerste miskraam stond ik er best wel positief in. Natuurlijk was het heel verdrietig, maar ik had goede hoop op een succesvolle zwangerschap. Na mijn tweede miskraam veranderde dit. Ik begon me af te vragen of er niet iets anders mis zou zijn, en of een goede zwangerschap ons nog wel gegund was.

1 op de 10

1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Meestal tussen de 4 en 12 weken, dat was bij mij ook zo. Die tijd is voor iedereen spannend, maar ik vond het eerste trimester na mijn eerste miskraam doodeng. En als ik nu weer zwanger zou worden, zou ik het waarschijnlijk nog enger vinden..

25% 

25% van de vrouwen krijgt te maken met een miskraam. Veel hè? Toen ik dat voor het eerst las, schrok ik er behoorlijk van. En dit klinkt misschien heel gek, maar op dit moment stelt het me juist een beetje gerust. Ook al hoor ik om me heen bijna niks over miskramen, ik weet dat ik niet de enige ben. En van de vrouwen die een miskraam hebben gehad, krijgt een groot percentage uiteindelijk toch nog een kindje. Althans, dat zegt mijn verloskundige.

Durf ik het nog wel?

Ik wil heel graag een derde kindje, maar ik vind het vreselijk eng om weer zwanger te worden. Laatst heb ik tijdens mijn eisprong getwijfeld of ik wel wilde vrijen. Uiteindelijk heb ik naar mijn kinderwens geluisterd en proberen we het toch nog. Ik dacht namelijk dat ik er spijt van zou krijgen als we het niet meer proberen.

3 keer is scheepsrecht?

Dat is wat mijn vriend telkens zegt, en ik hoop heel erg dat hij gelijk heeft. Als ik nu zwanger raak en het gaat weer mis, weet ik niet of ik het nog wel een keer aankan. Dat klinkt misschien te dramatisch, maar die tweede miskraam heeft me echt veranderd. Meestal ben ik best een sterk en hard persoon, maar deze miskraam heeft me heel bang gemaakt.

Ik zou nu zwanger kunnen zijn

Op dit moment zit ik op het ‘wachtbankje’, zoals dat op forums genoemd wordt. Volgens de ovulatietesten heb ik mijn eisprong gehad, en nu is het wachten begonnen.. Of ik word ongesteld, of ik doe binnenkort weer een zwangerschapstest. Hartstikke spannend natuurlijk.. En nu vraag je je misschien af waarom we dan vrijen zonder voorbehoedsmiddelen als ik het zo eng vind.

Dat komt eigenlijk omdat ik het steeds enger ga vinden. Net na de miskraam wilde ik zo snel mogelijk weer zwanger zijn. Maar het lijkt wel alsof ik er iedere dag meer aan ga twijfelen of ik het nog wel wil. Ik twijfel absoluut niet over of ik nog een kindje wil hoor, dat ik wil zeker. Als ik nu meteen 37 weken zwanger zou kunnen zijn, zou ik het meteen doen.

Laat je niet leiden door angst, maar door hoop

Maar toen we seks hadden, was ik minder bang dan nu. Daarnaast heeft mijn vriend er wat meer vertrouwen in dan ik en dat speelt ook wel mee. Hij zegt dat ik me niet moet laten leiden door angst, maar door hoop. En goed punt, en dat wil ik ook heel graag. Misschien komt het ook wel doordat het moment waar op ik kan testen steeds dichterbij komt, maar ik vind het gewoon eng!

Binnenkort zal ik jullie weer een update geven, dan horen jullie of ik een zwangerschapstest heb gedaan of dat ik ongesteld ben geworden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.