zwanger raken

Tips om snel zwanger te raken

Door Maartje – Ik weet het wel, er zijn geen wondermiddeltjes om snel zwanger te raken. Het heeft met van alles en nog wat te maken, en je moet ook gewoon een beetje geluk hebben. Toch zijn er wat manieren om de kans op een zwangerschap te vergroten en ik ga ze met jullie delen.

Vaak vrijen

Klinkt vrij (haha toevallige woordspeling) logisch, maar je zult toch echt moeten vrijen om natuurlijk zwanger te raken. Als je om de 2 dagen vrijt, heb je altijd tijdens je vruchtbare dagen seks. En je vruchtbare dagen zijn niet bij iedere vrouw heel regelmatig, dus om de kans op een zwangerschap te vergroten, vrij je niet alleen 2 weken na je menstruatie. Dan zou je je vruchtbare dagen zomaar kunnen missen, en dat wil je niet! Daarnaast is het voor de kwaliteit van je partners sperma niet goed om lang geen seks te hebben.

Eet gezond

Als je gezond leeft, heb je een grotere kans op een goede eisprong. Ook voor je partner is gezond eten belangrijk, want dit zorgt voor een betere kwaliteit van zijn zaadcellen.

Je cyclus bijhouden

Download een app, zet het in je agenda of kalender (zo kan je partner ook meteen zien wanneer hij ‘aan het werk moet’ haha), maar hou in ieder geval je cyclus bij. Wanneer je ongesteld wordt, hoe lang je cyclus duurt, wanneer je denkt dat je vruchtbare dagen zijn.. En rond die dagen heb je natuurlijk ’s avonds in bed geen hoofdpijn!

Ovulatietesten

Om erachter te komen wanneer je je vruchtbare dagen hebt, kun je ovulatietesten gebruiken. Deze geven aan wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Zorg dat je allebei opgewonden bent

Hoe meer opgewonden een man is, hoe beter de kwaliteit van zijn sperma is. En dat wil je! Bij een vrouw vergroot opwinding de kans op zwangerschap ook. Als alles lekker nat is (oh wat plat, sorry!) kunnen de zaadcellen makkelijker zwemmen.

Missionarishouding

Het beste standje om zwanger te worden, is de missionarishouding (de man bovenop dus). Je man komt dan diep in je, en dus dichtbij je baarmoeder. En zo hoeven zijn zaadcellen niet zo ver te zwemmen.

Blijf na het vrijen even liggen

Blijf even op je rug liggen, zodat de zaadcellen meer kans krijgen. Als je meteen opstaat werkt de zwaartekracht niet zo mee. 10 minuutjes blijven liggen is voldoende.

Focus je niet te veel op zwanger worden

Klinkt misschien niet zo heel logisch na alle bovenstaande tips, maar probeer er niet continu mee bezig te zijn. Probeer ook lol te hebben en heb geen ‘verplichte seks’, want het moet wel leuk blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.