zwanger worden

Onze tocht naar het zwanger worden

Door Ivette – Zwanger worden met een maatje meer, ik heb me er nooit echt druk over gemaakt. Waar ik me druk over maakte was dat ik op de basisschool een harde stomp in mijn onderbuik heb gehad. Bang dat de boel niet zou functioneren, of dat er littekenweefsel zou zitten dat de goed functioneren tegengaat. Maar mijn goed gevulde lichaam zou ik mijn hoofd nooit het probleem zijn.

Gestopt met de pil

In oktober 2013 stopte ik met de pil. Een jaar ontpillen staat ervoor. We zien wel dacht ik, eerst eens kijken wat mijn cyclus gaat doen. Voordat ik aan de pil ging, was ik nooit regelmatig geweest. Vanaf mijn 17e zat ik aan de pil. En met 25 ben ik gestopt. Twee maanden ging dat aardig. Na die 2 maanden bleef ik vloeien. Het was niet veel hoor, maar het bleef wel. Uiteindelijk ben ik naar de huisarts gegaan, want dat leek mij niet echt de bedoeling, haha. De huisarts had een goed luisterend oor en na wat overleg en berekeningen kreeg ik een kuur mee om mijn cyclus te herstarten. Ik zou binnen 7 dagen na het stoppen van die kuur ongesteld moeten worden. Op dag 10 had ik weer contact met de huisarts want de menstruatie was er nog niet. Die kwam dan wel op dag 11, maar niet zoals bedoeld. Dus ik werd toch doorgestuurd naar de gyneacoloog.

Naar de gynaecoloog

Ik heb het zelf niet zo op mannen in dit beroep. Waarom zou je voor deze tak van gezondheidszorg kiezen? Gelukkig kreeg ik een lieve vrouw en ook zij luisterde goed. We legden uit wat het probleem is, en zij deed wat onderzoeken. Intern werd er onderzoek gedaan, met een echo-apparaat, een uitstrijkje en gewicht werd bekeken. Mijn vrouwelijk deel zag er in haar woorden schitterend uit. Geen abnormale zaken waren zichtbaar. En toen kwam ze bij het gewicht. Dat was natuurlijk te hoog. Dat wist ik zelf ook wel. Ze deed er niet gemeen over, maar gaf de feiten aan. In vetweefsel zitten stoffen die de hormoonhuishouding kan veranderen en dan niet ten goede. Dus ik moest gaan afvallen, en het ziekenhuis ging erbij helpen. Die hulp moet ik nog steeds krijgen. Maar goed. Dat was het enige negatieve.

Zwanger!

Na dit contact kreeg ik weer een resetkuur mee. Een ander medicijn. Binnen 3 dagen na het ongesteld worden moest ik mijn bloed laten afnemen voor een hormooncheck. En ik werd nu wel binnen 7 dagen ongesteld. Dat was wel fijn. Na de uitslag van deze test, die goed was (jeej!) moesten we 3 maanden kijken hoe mijn cyclus zich ontwikkelt. En daarna was het ‘veel plezier’. En na die 3 maanden hadden wij 3 maanden nodig gehad om zwanger te worden.

Was me dat toch even snel. Onze familie had 3 jaar of langer nodig. Wij 3 maanden. Wat een zegen is dat zeg. En het mocht in een keer goed gegaan. In juni 2015 is onze dochter Elsha geboren. Inmiddels is zij ruim 1,5 jaar oud!

De volgende keer beschrijf ik hoe wij erachter kwamen dat we zwanger waren.

 

Ivette is ruim 6 jaar samen met Niels en sinds 2 jaar geleden zijn ze geregistreerd partners. Samen hebben ze 2 kindjes; Elsha is in juni 2015 geboren en in augustus 2016 kreeg Elsha een broertje; Fynn. Ivette is gek op creatieve dingen, ze maakt graag leuke DIY’s en ze blogt op Ivetteslife.nl. Daarnaast is ze regelmatig op haar telefoon te vinden. Ze leest blogs, ze kijkt vlogs en ze kijkt regelmatig op Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.