munchkin

Munchkin oefenbekers, onze ervaring

Mijn dreumes dronk tot een paar maanden geleden alleen maar uit zijn flesje. Tuitbekers en rietjesbekers vond hij niks. Een open beker snapte hij wel, maar dat werd natuurlijk een geknoei. Daarom besloten we de oefenbekers van Munchkin eens te proberen!

Munchkin bekers

De Munchkin bekers leren je kindje zelfstandig te drinken. Je kindje drinkt er namelijk op dezelfde manier uit als uit een gewone beker. Maar dan zonder te knoeien! De bekers zijn waterdicht en lekkage bestendig. En het maakt niet uit aan welke kant je kindje drinkt, dankzij het 360° ontwerp.

munchkin beker

Het voordeel boven een tuitbeker is dat deze beker goed is voor de tanden en voor de mondspieren. En doordat het lijkt op een gewone beker, is de overstap een stuk makkelijker. Verder is de beker BPA vrij en te gebruiken vanaf 6 maanden.

Onze ervaring

Mijn dreumes was net 1 toen we onze eerste Munchkin oefenbeker kochten. Eerst eentje, want we hadden geen idee of het een succes zou zijn. Maar vanaf de eerste keer ging het ontzettend goed! Mijn dreumes snapte meteen wat hij er mee moest, en het lukte hem goed om eruit te drinken.

Ik was natuurlijk erg blij, want ik vond hem een beetje te groot worden om alleen maar uit flesjes te drinken. Doordat tuitbekers en rietjesbekers geen succes waren, was dit een beetje mijn laatste optie. En gelukkig ging het meteen perfect!

munchkin bekers

Verschillende soorten

Inmiddels drinkt hij al een aantal maanden uit de Munchkin beker, en we hebben er nu drie in de kast staan. Twee met handvaten, die geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 maanden. En eentje zonder handvaten, die bedoeld zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. Die laatste lijken weer een beetje meer op open bekers en dat maakt de overstap weer wat makkelijker.

Aanrader!

Wat mij betreft zijn deze bekers echt een aanrader. Kinderen kunnen er makkelijk uit drinken, ze zijn echt lekvrij, en het is goed voor de ontwikkeling van je kind. En doordat je eruit drinkt als uit een gewone beker, zijn ze ook prima te gebruiken bij iets oudere kinderen. Kinderen die regelmatig hun beker omstoten tijdens het spelen bijvoorbeeld. Of in de zomer, als je buiten drinken voor je kinderen neerzet. Doordat de beker aan de bovenkant dicht is, komt er niks in het drinken!

De bekers zijn onder andere te bestellen bij Bol.com.

Deze bekers heb ik gewoon zelf gekocht. Wel staat er een affiliatielinkje in dit artikel.

7 reacties

  1. Ik kocht deze beker voor Demi toen ze een maandje of 6 oud was. Eerst snapte ze het niet helemaal, maar na een paar dagjes blijven oefenen, had ze hem door. Hier dus geen tuitbeker of rietjesbeker, maar de Munchkin beker voor water en thee. 🙂
    Wendy onlangs geplaatst…Een Zara outfit voor DemiMy Profile

  2. Mijn kleine man drinkt er ook al ruim een jaar uit. Die bekers zijn zo makkelijk. Helemaal lekkageproof zijn ze overigens niet ? Mijn zoontje weet ze met zo’n kracht op de grond te mikken dat er toch wat uitkomt. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.