Topmark 2 Combi Duo Kinderwagen

Onze ervaring met de Topmark 2 Combi Duo kinderwagen

Als je een tweeling krijgt, of twee kinderen waar weinig leeftijdsverschil tussen zit, is een duowagen ontzettend handig. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was van mijn tweede kindje, was mijn oudste nog niet eens 1 jaar. Ze schelen anderhalf jaar en het leek ons verstandig om een duowagen aan te schaffen in plaats van een gewone kinderwagen. Na lang zoeken, kozen we voor de Topmark 2 Combi Duo kinderwagen. Inmiddels gebruiken we hem alweer 3 jaar en vandaag deel ik mijn ervaring met deze kinderwagen met jullie.

Topmark 2 Combi Duo kinderwagen

duowagen

Op de eerste foto zie je de kinderwagen met twee buggyzitjes. Maar hij is natuurlijk ook te gebruiken met een (of twee) reiswieg. Deze is er los bij te bestellen en met een baby is dat natuurlijk een must-have. Zo gebruikten wij de Topmark 2 Combi Duo kinderwagen de eerste tijd; met mijn dreumes voorin in de buggy inzet en mijn baby in de reiswieg.

Maxi cosi erop

maxi cosi

Verder is er de mogelijkheid om er een maxi-cosi op te klikken. Hiervoor heb je wel adapters nodig. De adapters klik je op de kinderwagen en vervolgens klik je de maxi-cosi erop. Hartstikke handig voor wanneer je bijvoorbeeld eventjes de stad in gaat.

Het gebruik

Het grootste pluspunt aan deze duowagen is dat de zitjes vóór elkaar zitten en niet naast elkaar. Hierdoor is de kinderwagen een stuk smaller. Je kunt makkelijk deuren en gangpaden door en je kunt er gewoon iedere winkel mee in. Oké, de smalle paden in de Kruidvat of Zeeman zijn soms een uitdaging, maar het past een stuk beter dan de kinderwagens waarbij je kindjes naast elkaar zitten.

kinderwagen

Verder rijdt de kinderwagen perfect. Het duwt natuurlijk iets zwaarder dan een kinderwagen voor één kind, maar het duwt absoluut niet zwaar. Verder stuurt hij makkelijk. Het is alleen een beetje zwaar om een stoeprandje op te gaan als er een kind voorin de kinderwagen zit. Logisch natuurlijk, want dan zit er een flink gewicht voorin je kinderwagen.

Verschillende standen

Op de bovenste foto zie je dat mijn peuter rechtop zit en het stoeltje van mijn baby ligt wat platter. Dat gaat prima, maar je kunt niet beide zitjes plat leggen als ze naar elkaar toe zitten. Ook heeft mijn peuter wat minder beenruimte als haar broertjes stoel plat ligt. Als beide kinderen vooruit kijken, heb je wat meer mogelijkheden.

In- en uitklappen

Wat ik ook belangrijk vind bij kinderwagens en buggy’s, is dat ze makkelijk in- en uit te klappen zijn. Gelukkig laat deze duowagen zich heel makkelijk in- en uitklappen. Je haalt de zitjes eraf, vervolgens druk je twee knoppen tegelijk in en de kinderwagen is ingeklapt. Wel is het een behoorlijk gewicht om hem in de auto te krijgen.

En verder

De duwstang is in hoogte verstelbaar, maar deze kan niet heel erg hoog. Zelf ben ik 1.75m. en ik heb de duwstang op de hoogste stand staan. Dat loopt hartstikke fijn, maar ik denk dat de kinderwagen hierdoor niet erg geschikt is voor lange mensen.

Onder de kinderwagen zit een grote boodschappenmand. Vooral als je de reiswieg gebruikt heb je echt veel ruimte voor je spullen. Als je de buggy zitjes gebruikt, komt de onderkant van de zitjes in de boodschappenmand, waardoor je wat minder ruimte hebt. Nog steeds past er vrij veel in, maar niet al mijn boodschappen.

Prijs en verkooppunten

De kinderwagen kost momenteel € 483,95, zonder reiswieg. Hij is onder andere te koop bij Prénatal en Bol.com.

Dit artikel bevat een affiliatielink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.