warm maxi-cosi

DIY: zo krijgt je baby het wat minder warm in de maxi cosi

Hebben jullie kinderen het ook zo warm in de maxi-cosi met deze temperaturen? Mijn dochter wel, en ik las op Facebook dat een hydrofiele luier het wat aangenamer maakt in de maxi-cosi. Maar met die riempjes is het niet zo makkelijk om er een hydrofiele luier in te leggen. Daarom besloot ik de schaar erin te zetten en binnen een paar minuten heb je een inlegger, waardoor je kindje wat minder zweet in de maxi-cosi!

Hydrofiele inlegger

hydrofiel maxicosi

Als ik een DIY met jullie deel, kun je er vanuit gaan dat het niet moeilijk is. Ik ben namelijk totaal niet creatief! Maar doordat de inleggers die je kunt kopen best duur zijn, besloot ik zelf iets te proberen. Ik denk niet dat het nodig om jullie stap voor stap te laten zien hoe ik het gedaan heb, want het is gewoon een kwestie van knippen.

Ik begon bij het onderste riempje. Tip: vouw de hydrofiel even dubbel, zodat je weet waar het midden is. Vervolgens doe je dat riempje alvast door de opening, zodat je goed kunt zien waar de andere gaten moeten komen. Daar zet je twee knipjes, en klaar is je inlegger!

Minder warm?

minder warm

Mijn vier maanden oude dochter mocht het uitproberen. Telkens kwam ze bezweet uit de maxi-cosi en ik merkte dat ze dat zelf ook niet fijn vond. En nu ze op de hydrofiele luier ligt, is ze veel minder warm en klam als ik haar eruit haal! De hydrofiele luier blijft lekker koel en neemt veel vocht op, waardoor je kindje niet zo klam aanvoelt.

Nog een beetje koeler?

Als je kindje het nog steeds erg warm heeft, kun je de hydrofiele luier ook eventjes in de koelkast leggen voor gebruik. Dan voelt het lekker koel en zal je kindje het niet zo snel heet krijgen. Zorg ervoor dat de hydrofiele doek niet té koud is, want dat is natuurlijk ook niet prettig en dan is het temperatuursverschil te groot.

Het is dus een super makkelijke DIY, maar ik wilde hem toch even met jullie delen. Want misschien had je hier zelf nog niet aan gedacht!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.