draagzak

5 redenen waarom ik liever de draagzak gebruik dan de kinderwagen

Door Tiffany – Toen Roan net geboren was hadden we een draagdoek, maar ik vond dat eigenlijk best eng om te gebruiken. Ik kreeg hem voor mijn gevoel nooit goed genoeg vast gemaakt om hem echt goed te kunnen ondersteunen. Een enkele keer heb ik hem gebruikt naar een feestje zodat ik rustig kon eten met vrije handen terwijl Roan dan gewoon bij me kon blijven liggen. Toen Roan wat groter werd ben ik een draagzak gaan gebruiken om eens te kijken hoe dat zou bevallen. We gingen een lang weekend weg en ik wilde hem dan als hij wakker was lekker kunnen dragen in plaats van in de wagen te laten liggen. Dat beviel zo goed dat ik de wagen als ik alleen op pad ga met Roan eigenlijk niet eens meer gebruik, maar de draagzak mee neem. En daarom 5 redenen waarom ik liever de draagzak gebruik dan de kinderwagen.


Geen gezeur met opvouwen, uitklappen & in de auto proppen

Zo een wagen is best een groot en lomp ding dat als je hem mee wilt nemen hij constant in elkaar geklapt moet worden met voor mij een overvolle auto tot gevolg. De draagzak bind ik alvast om, Roan gaat in de maxi-cosi en op de plaats van bestemming til ik hem over in de draagzak. Neemt totaal geen ruimte in beslag en je bent gelijk van het gezeul af.

Je kunt overal makkelijk bij

Ooit even de stad in gegaan met een kinderwagen? Hoeveel boze blikken heb je toen ontvangen omdat ik eigenlijk wel een beetje boel in de weg stond ermee? Natuurlijk kun je die boze blikken negeren en verder gaan met je dag, maar ik vond het zelf ook wel redelijk irritant dat ik een meter of 1,5 meer ruimte nodig had dan normaal. Met een draagzak om sta je niemand in de weg en de smalle gangpaadjes van sommige winkels kun je makkelijker doorlopen.

Dubbele work out

Een wandeling met een baby in de draagzak is eigenlijk gewoon een work out. Je wandelt, maar draagt ook het gewicht van je kindje mee, bonus!

Je baby kan om zich heen kijken

Er komt een moment en dan wil je baby alles zien en in zich opnemen, vanuit een kinderwagen kan dat niet. Roan vind het machtig om in de draagzak te zitten en links en rechts te kijken naar de omgeving, daarna is die zo moe van alle indrukken dat die in slaapt valt en ook dat kan gewoon in de draagzak.

Het is gezellig

Ja, ook tegen een baby in de kinderwagen kan je praten maar die afstand is zo groot. In de draagzak zit je kindje lekker knus en dichtbij je en kan je lekker even een kus op het voorhoofdje geven en lekker praten over alles wat je ziet en tegenkomt.

Wil je nog meer reden lezen om te dragen? Lees dan de 10 reden om te dragen van collegablogger Maaike eens!

Draag jij je kindje ook wel eens of pak jij toch liever de kinderwagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.