julianatoren

Uitje: kinderpretpark De Julianatoren

Als je mijn peuter en kleuter vraagt waar ze deze zomer graag een keertje naartoe willen, zeggen ze meteen ‘De Julianatoren!‘. Dit is absoluut het favoriete pretpark van mijn dochter en zoon. En dat snap ik heel goed, want het is er ook gewoon ontzettend leuk!

Kinderpretpark De Julianatoren

De Julianatoren is een kinderpretpark dat vooral leuk is voor kinderen tot en met 10 jaar. Zo gauw je kindje een lengte van 90 centimeter heeft bereikt, mag hij of zij in de meeste attracties. Als je kindje kleiner is, zul je in de meeste attracties mee moeten.

Attracties voor de allerkleinsten

De Julianatoren is dus gericht op kinderen onder de 10 jaar en ook voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven. Favorieten bij mijn kinderen zijn de paardenbaan, kabouterwonderland, de tuimelende theekopjes en de Disney-molen.

Attracties voor de hele familie

De attracties voor de hele familie zijn ook absolute aanraders. Het reuzenrad is één van onze favorieten. Vanuit het reuzenrad kun je het hele pretpark zien en dat is voor je kinderen een mooi moment om even te kijken waar ze (nog een keertje) in willen.

Ook de dino’s tour viel goed in de smaak. Mijn peuter is gek op dino’s, dus hij wilde er meteen al heel graag in. Mijn kleuter twijfelde even, maar uiteindelijk durfde ze er ook wel in te gaan. En wat was het leuk!

Wat je ook niet mag missen, is de helikopterbaan. Ook in deze attractie zie je een groot deel van het park. Misschien is het best een beetje spannend om zo boven het park te vliegen, maar het is ook ontzettend leuk!

Superstoere attracties

Voor de echte lefhebbers zijn er ook hele stoere attractie. De nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’ bijvoorbeeld, de supersnelle achtbaan ‘Jul’s Rollerskates’ of ga over de kop in de Tollende Muis!

Shows

In de Julianatoren zijn verschillende shows te zien. ’s Ochtends, vlak voordat het park opengaat, begint de Jul & Julia openingsshow. Verder kun je kijken naar Dino & Dina, meneer Kaasschaaf, mevrouw Suikerspin en nog een aantal karakters.

Horeca

Wil je even lekker iets drinken en/of eten? Dan heb je keuze uit maar liefst 9 verschillende eetgelegenheden. Je kunt naar de cafetaria gaan, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor Jul’s Thai Toko. En als toetje kun je kiezen uit verschillende soorten Italiaans schepijs!

Praktische informatie

De Julianatoren is gelegen in Apeldoorn, Gelderland. Er is een ruime parkeerplaats, waar je (dit seizoen) gratis kunt parkeren. Op drukke dagen kun je ook parkeren op een andere parkeerplaats en vervolgens kun je gratis met de pendelbus naar het park.

Meer informatie over het park, de actuele openingstijden en de entreeprijzen vind je op de site van De Julianatoren. 

P.S. ken je de Julianatoren PeuterTV al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.