babynaam

Oh nee, daar ging onze babynaam!

Door Maartje – Je zult 34 weken zwanger zijn en opeens op zoek moeten gaan naar een nieuwe babynaam. Ja, het overkwam ons. Waarom? Omdat iemand in onze naaste omgeving pas is bevallen, en voor ‘onze’ naam heeft gekozen. We hebben heel even getwijfeld om de naam toch te gebruiken, maar toch voelt het niet goed. We zijn nu dus, best wel last minute, op zoek naar een nieuwe meisjesnaam!

‘Onze’ naam

Een tijdje geleden hakten we de knoop door. We kozen voor een naam voor ons meisje en we twijfelden niet meer. Een naam uitkiezen was geen makkie, en ik was blij dat het gelukt was. Maar toen beviel iemand in onze omgeving. En hun dochter kreeg de naam die wij uitgekozen hadden. Toen ik het aan mijn vriend vertelde dacht hij eerst dat het een grapje was. Maar nee, het kleine meisje heeft echt deze naam gekregen.

Wat de naam is, houd ik voor me. In verband met herkenbaarheid en ook omdat we het niet aan hen hebben verteld.

Top 20 naam

Wat ik er wel over kan zeggen, is dat het een top 20 naam is. Een lieve, maar ook best stoere naam. Dat is het type naam waar we van houden. Niet te lang, een beetje hip, maar wel iets dat goed uit te spreken is. Maar bij een top 20 naam, weet je natuurlijk dat de kans bestaat dat iemand die je kent er ook voor kiest. Als het iemand zou zijn die we niet zo goed kennen zou ik het wel prima vinden. Maar dit is echt te dichtbij.

Een nieuwe naam

We moeten nu dus een nieuwe naam kiezen. Ik heb de neiging om iets te kiezen wat uniek is. Dan is de kans dat we ‘onze’ naam weer kwijtraken, veel kleiner. Maar op dit moment zijn we er echt nog niet uit. Ik struin internetsites af, ik heb een voornamenboekje gekocht. De tijd begint nu wel een beetje te dringen en ik schiet wel een beetje in de stress. Dus, lieve lezers, deel jullie favoriete meisjesnamen met me! Ik zal je heel erg dankbaar zijn!

12 reacties

 1. Dat lijkt me enorm vervelend zeg! Maar je zou natuurlijk toch bij die naam kunnen blijven? Wat is daar het bezwaar tegen? Je kunt toch zeggen dat jullie die naam ook al in gedachten hadden. Het is niet dat die anderen er een patent op hebben.

 2. O wat balen.
  Zolang het geen familie of beste vrienden zijn zou ik de naam waarschijnlijk gewoon houden.

  Onze dochter heet Elin.

 3. Wat lijkt me dat ontzettend balen zeg, maar denk ik wel een goede keus om toch een andere naam te zoeken. Wij hebben het andersom meegemaakt, waarbij het andere stel (binnen de familie en 10 dagen verschil) ‘onze’ naam ook aan hun baby gaven. Tot op heden vind ik dat zelf niet leuk.. zeker omdat je elkaar toch altijd blijft tegenkomen. Hadden wij geweten dat zij die naam ook kozen, hadden wij waarschijnlijk een andere naam uitgezocht.
  Wat ik leuke, en stoere meisjes namen vind: Suze, Cato, Jill, Maud en Lotte
  Succes met kiezen en met je laatste loodjes!

 4. Oh wat vervelend lijkt me dat! Wij kwamen ook niet uit de meisjesnamen, “gelukkig” niet nodig gehad, want twee jongens. Wat ik erg leuke namen vind zijn: Lot, Aukje, Babeth, Koosje, Cato, Bobbie, Sammie en Jackie.
  Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.