thuis echo

Thuis naar je ongeboren baby kijken?

Voor veel vrouwen hoort het bij de leukste dingen van de zwangerschap; tijdens een echo kijken naar je kindje. Helaas heb je tijdens de zwangerschap meestal maar een paar echo’s. Sinds kort is er de Babywatcher, een echoapparaat waarmee je zelf thuis naar je baby kunt kijken.

Je kunt de Babywatcher huren bij Kruidvat, en zo kun je naar je baby kijken wanneer je wil. Heel bijzonder natuurlijk! Het apparaat werkt op basis van de meest eenvoudige en veilige ultrageluidstechniek, waarmee op basis van geluidsgolven duidelijk 2D-beelden en video’s kunnen worden gemaakt, van zowel het hoofdje als het kloppend hartje, de handjes en de voetje. Thuis geniet je in alle rust van je ongeboren kindje.

De Babywatcher is te gebruiken tussen week 14 en week 34 van je zwangerschap. Via je laptop kun je de echobeelden zien. Hieronder vind je wat tips om mooie echo’s te maken;

  1. Verwijder de blauwe steriele tape op de scankop voordat je begint.
  2. Breng voldoende scangel aan op de buik en scankop.
  3. Plaats de scankop volledig op de buik en begin lanzaam ovaal te draaien.
  4. Zorg dat de scankop altijd contact maakt met de buik.
  5. Maak de scankop na gebruik goed schoon met een vochtige doek.
  6. Zorg voor een hoge schermresolutie van de computer.
  7. Drink vooraf voldoende water, een volle blaas kan bijdragen aan een betere beeldkwaliteit.

Je kunt de Babywatcher huren via Kruidvat, dit kost € 59,95 per week. Dat is inclusief 30 pretecho’s en 2 tubes scangel.

Zou jij het overwegen? En denk je dat het je zou lukken om zelf mooie echo’s te maken?

2 reacties

  1. Bijzonder! Vanmorgen was Mini3 iets te rustig, dus was dit best fijn geweest 😉 Gelukkig krijg ik elk bezoek aan VK een echo dus nodig is het hier niet 🙂 maar anders…

  2. Ik wist niet dat er een apparaatje bestaat zodat je thuis naar de baby kan kijken. Een echo laten maken vind ik altijd zo bijzonder, ik ga zeker overwegen om dat ook een weekje thuis te kunnen doen. Toch vind ik het ook fijn als dit bij een verloskundigenpraktijk kan, dan heb je een professional die meekijkt en weet je zeker dat alles in orde is. Ik zal er nog even over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.