nijntje

Opstaan en naar bed met nijntje

‘Opstaan met nijntje’ en ‘Naar bed met nijntje’ zijn de nieuwste nijntje boekjes. In deze boekjes wordt het ochtend- en avondritueel doorgenomen. Het zijn kartonboekjes met stevige flapjes, wat het voorlezen nog leuker maakt!

Opstaan met nijntje

opstaan met nijntje

Wat doet nijntje als ze wakker wordt? Je leest het in ‘opstaan met nijntje’. Wassen, aankleden, ontbijten en dan lekker naar buiten. Kijk eens wat er achter het flapje zit om te zien hoe nijntje zichzelf tegen de kou beschermt.

opstaan met nijntje

‘Oh nee, nijntje is beer kwijt!’ Mijn dreumes kijkt me een beetje verbaasd aan. Ik vertel hem dat hij het flapje open mag maken en dat vindt hij erg leuk om te doen.

kiekeboe

‘Kiekeboe!’ Daar is beer wel. ‘Da! Bee!’ En dan wil hij zelf ook kiekeboe spelen. Na een keer of duizend is hij er wel weer klaar mee, en gaan we verder met het boekje. Nijntje gaat in bad en droogt zich af. Daarna kleedt nijntje zich aan. Nijntje gaat ontbijten en daarna gaat ze naar buiten. Iedere bladzijde heeft een flapje en Lenn vindt het ontzettend leuk om ze open te maken.

Naar bed met nijntje

naar bed met nijntje

Als de dag voorbij is moet ook nijntje zich voorbereiden op de nacht. In ‘naar bed met nijntje’ zie je hoe zij dit doet. Pyjama aan, tandenpoetsen en een verhaaltje lezen. Dan is het tijd om te gaan slapen. Open het flapje op de laatste spread om te ontdekken waar nijntje over droomt!

nijntje bed

Ook ‘Naar bed met nijntje’ is hier een groot succes. Nu Lenn anderhalf is begint hij boekjes vrij goed te snappen. Hij begrijpt door de plaatjes wat nijntje doet, en de flapjes was hij ’s avonds echt nog niet vergeten.

kartonboekje

Iedere keer vindt hij het weer prachtig om te zien wat er achter het flapje zit, en hij blijft enthousiast!

‘Opstaan met nijntje’ en ‘Naar bed met nijntje’ zijn onder andere te koop bij Bol.com voor € 6,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.