werkwoorden

Nijntje oefent werkwoorden

Nijntje, wie is er niet groot mee geworden? Ik was er als kind gek op, en mijn kinderen vinden Nijntje ook hartstikke leuk. En naast leuk, heeft Nijntje ook hele leerzame boekjes. Zoals deze bijvoorbeeld; ‘Nijntje oefent werkwoorden’!

Dit is het vierde deel uit de serie ‘Nijntje oefent’. Eerder verschenen de delen ‘Nijntje oefent korte woordjes’, ‘Nijntje oefent woorden’ en ‘Nijntje oefent moeilijke woorden’.

De illustraties maken meteen duidelijk welk werkwoord er bedoeld wordt. Daardoor is het boekje ideaal om (nieuwe) werkwoorden te leren aan je dreumes of peuter. Doordat er zowel makkelijke als moeilijke werkwoorden aan bod komen, is het boekje voor verschillende leeftijden interessant.

Het boekje begint met makkelijke woorden zoals eten en drinken, en verderop kom je wat moeilijkere woorden tegen. Gitaar spelen en trommelen bijvoorbeeld, en ook hardlopen en schaatsen. Mijn peuter is bijna 3, maar ze had nog geen idee wat schaatsen is. Ook voor haar is dit boekje dus heel erg leuk!

De werkwoorden sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen, en ik denk dat bijna ieder kind dit boekje heel erg leuk zal vinden. Het plaatje bij het woord glijden zal ieder kind herkennen, en met dit boekje kun je op een leuke manier leren welk woord erbij hoort.

Het boekje is ook erg geschikt voor baby’s, doordat de bladzijdes van karton zijn. Ze gaan niet makkelijk kapot, en jonge kindjes kunnen de bladzijdes zelf makkelijk omslaan. Ook voordat kindjes gaan praten, zullen ze dus al veel plezier hebben van dit boek.

Wat mij betreft is het echt een aanrader! ‘Nijntje oefent werkwoorden’ kost € 8,50 en is onder andere verkrijgbaar via Bruna.

Dit boekje heb ik gekregen. Dat beïnvloedt mijn mening natuurlijk niet. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.