uit eten met baby

Uit eten met een baby

Door Tiffany – Toen ik zwanger was dacht ik dat onze momentjes van lekker uiteten voorbij zouden zijn. Ik zag het absoluut niet zitten om met een krijsende baby in een restaurant te zitten en niet te kunnen genieten van het lekkere eten dat mij voorgeschoteld zou worden. Na een paar maanden namen mijn partner en ik toch de stap om Roan mee te nemen, puur toeval want we wisten niet dat we zouden gaan uiteten die dag en Roan was mee, dus veel keus was er niet. Dit ging eigenlijk heel goed en ik gooide het op pure toeval, totdat we daarna nog een paar keer uiteten zijn gegaan en dat ook allemaal goed ging.


Dit zijn mijn tips voor het uiteten gaan met een baby van 0 tot 6 maanden, als ze ouder worden wordt het natuurlijk steeds anders, dus ik hoop later weer wat tips te kunnen delen! Laat ik voorop stellen dat elke baby anders is, dit is wat voor ons werkt maar het kan zijn dat bij jou baby andere dingen werken.

Timen

Probeer het te timen rond een slaapje, kleine baby’s slapen natuurlijk nog veel en Roan slaapt rustig 2 uur achter elkaar. We houden hem dan thuis bezig en zodra het rond het slaapmoment komt stappen we in de auto en gaan we naar het restaurant. In de auto valt Roan dan al in slaap en we leggen hem dan over in de kinderwagen. Hij wordt dan altijd even wakker maar door het lopen van de auto naar het restaurant valt hij weer in slaap.

Niet te laat

Ga niet te laat uiteten. Wij zijn elke keer rond 5/half 6 gaan eten waardoor we tussen 7 en 8 weer thuis waren. Dan kon Roan nog even spelen, eten krijgen en dan de nacht in. Hierdoor wordt zijn ritme niet doorbroken door vele uren later pas naar bed te gaan.

Met één hand de fles geven

Leer de fles te geven met 1 hand. Volgens mij zijn de meeste ouders hier wel pro in geworden zodra hun kind een fles krijgt (of de borst). Met 1 hand kun je dan je baby voeden en met je andere hand kun je verder eten (kijk wel uit dat je niet al het eten op je baby zijn hoofd laten vallen).

Lekker spelen

Als je kind zichzelf redelijk kan vermaken kun je hem als hij wakker is laten spelen in de wagen. Roan heeft nu een paar speeltjes die hij leuk vind en als we hem daarmee in de wagen leggen vermaakt hij zich nog wel een half uur. Ook vindt Roan het leuk om bij ons op schoot te zitten en gewoon te kijken naar alles om zich heen.

Op schoot

Ga je uiteten met een grote groep? Dan zijn er altijd wel mensen die even je kleintje vast willen houden. Wij gingen laatst wokken met de familie en Roan was toevallig het grootste deel wakker maar dan zat hij weer bij opa en dan weer bij oma en dan weer bij één van ons, top!

Relax!

Ik denk dat dit wel de belangrijkste tip is, RELAX! Geniet ervan, en als je baby toch besluit te huilen en mensen kijken je boos aan laat ze dan maar kijken, baby’s huilen nou eenmaal. Maar hoe relaxter jij bent, hoe relaxter je baby is. Ze voelen je haarfijn aan dus raak jij gestrest, wordt je baby ook niet rustiger.

Hebben jullie nog dingen die tips voor uiteten gaan met een baby? Ik hoor ze graag!

 

Tiffany is op 5 september 2016, na een zwangerschapsduur van 30 weken, mama geworden van Roan. Roan woog maar 1025 en hij was dus naast prematuur ook dysmatuur. Na 60 dagen ziekenhuis mocht hij naar huis. Tiffany woont samen met Martijn, met wie ze twee jaar samen is. Verder hebben ze een hond; Tibbe. Tiffany werkt en studeert, ze werkt in de gehandicaptenzorg en ze gaat een dag in de week naar school om haar diploma te halen. Je kunt Tiffany ook volgen via haar Instagramaccount.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.