negatieve test toch zwanger

Zo kwamen wij erachter dat ik zwanger was

Door Ivette – Vorige week heb ik onze tocht beschreven over hoe wij zwanger werden. Vandaag vertel ik jullie over hoe wij erachter kwamen dat ik zwanger was. Dit is nogal een grappig verhaal, met een flinke dosis ongeduld, haha.

Al een aantal maanden zei ik tegen Niels, als ik zwanger ben, dan ga ik dat op een speciale manier vertellen. Ik was, sinds dat ik gestopt was met de pil, begonnen met wat dingetjes verzamelen. Het idee wat ik in mijn hoofd had, was een mandje vol kleine dingetjes die aangaven dat Niels papa zou worden. Zo had ik al een spelletjesboekje voor alleen papa’s, een kleine mok met de tekst I love papa, en nog wat dingetjes.

Negatieve test

5 oktober 2014 moest ik ongesteld worden, een zondag. De zaterdag ervoor gingen wij karten met z’n allen. Een cadeautje voor mijn vader. Maar omdat ikzelf niet zo prettig zou zitten in een kart, net zwanger, had ik zaterdagochtend een test gedaan. Je gaat natuurlijk niet zomaar een test doen. Je moet een vermoeden hebben. Eerder die week had ik al wat gevoelens in mijn lijf die ik nog niet kende. Met name mijn linkerborst was aan de zijkant erg gevoelig. En ik had vaak steekjes aan de linkerkant van mijn baarmoeder. Dus ik had een test gedaan. Die was negatief. Prima, geen probleem. Wij zijn lekker wezen karten.

Toch zwanger!

Zondag werd ik niet ongesteld. Oké, misschien is het een dag later. Maar wat er kwam? Woensdag was ik nog steeds niet ongesteld. Dus misschien een blaasontsteking. Wellicht dat die voor wat ongein en vertraging zorgt. Dus ’s ochtends een test laten doen bij de huisarts… Geen blaasontsteking. Dus toen dacht ik, dan maar ‘gekke henkie’ ik doe nog een test. En je raadt het al, die zei ‘zwanger’.

Bij de koffiemachine

En dan moet je het je vriend nog vertellen. Aangezien ik van die steekjes had en was gaan googlen (NIET DOEN!) werd ik toch een beetje nerveus. Licht zorgelijk misschien ook wel. Dus ik heb Niels gebeld. Nee, niet even wachten tot manlief thuis is, of op z’n minst dat hij in de auto naar huis zit. Nee, hij moest het horen bij de koffiemachine op zijn werk, waar toevallig vlakbij ook nog collega’s stonden. Stom, stom, stom. Maar blij was hij zeker wel! En de volgende testen van de dagen erna werden alleen maar duidelijker en sneller roze. We zijn echt zwanger!

De volgende keer lees je over de eerste periode in de zwangerschap.

 

Ivette is ruim 6 jaar samen met Niels en sinds 2 jaar geleden zijn ze geregistreerd partners. Samen hebben ze 2 kindjes; Elsha is in juni 2015 geboren en in augustus 2016 kreeg Elsha een broertje; Fynn. Ivette is gek op creatieve dingen, ze maakt graag leuke DIY’s en ze blogt op Ivetteslife.nl. Daarnaast is ze regelmatig op haar telefoon te vinden. Ze leest blogs, ze kijkt vlogs en ze kijkt regelmatig op Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.