zwanger zijn

Waarom ik zwanger zijn totaal niet mis

Inmiddels ben ik al ruim 7 maanden niet meer zwanger en ik mis het totaal niet. Oké, de schopjes waren leuk en ik vond het ook best mooi om mijn buik te zien groeien, maar daar hield het dan wel mee op. Vandaag vertel ik jullie waarom ik het zwanger zijn totaal niet mis.

Bekkenpijn

Wat ik het allerminst mis, is de bekkenpijn. Het begon rond de 20 weken en vooral aan het einde had ik er veel last van. Lopen ging moeizaam en ik werd ingehaald door hoogbejaarden, in bed kon ik me nauwelijks omdraaien en niks voelde comfortabel.

Vocht vasthouden

Bij beide zwangerschappen hield ik behoorlijk wat vocht vast. Zoveel, dat de verloskundige mijn bloeddruk extra goed in de gaten wilde houden, voor het geval het te maken zou hebben met zwangerschapsvergiftiging. Gelukkig bleef mijn bloeddruk mooi laag, maar dat vocht was niet echt fijn. Mijn handen en voeten gingen er pijn door doen en ik paste nauwelijks in mijn schoenen.

Oefenweeën

Tijdens mijn zwangerschap van Lenn had ik regelmatig last van oefenweeën. Het begon rond de 36 weken en ik heb ze een paar keer getimed omdat ze toch wel regelmatig kwamen, maar het zette niet door. 5 weken later zat Lenn nog steeds in mijn buik.

De ritjes naar het ziekenhuis

Toen ik zwanger was van Lenn heb ik veel te vaak het ziekenhuis van binnen gezien. De laatste weken voor gewone controles, maar ik heb ook regelmatig aan de ctg gelegen omdat ik Lenn niet voelde. Tijdens één van de ctg’s bleek zijn hartslag te dippen, waardoor ik de volgende dag weer moest komen en een dag later nog een keer, voor een extra echo. Gelukkig bleek alles goed te zijn.

Niet slapen

Mensen vertelden me dat ik nog maar even moest genieten van de rustige nachten, want als de baby geboren zou zijn, zou dat wel afgelopen zijn. Nou, toen ik hoogzwanger was sliep ik minder dan in mijn kraamweek. Ik werd ontzettend vaak wakker en ik heb een paar keer om 4 uur ’s nachts al beneden gezeten omdat ik niet meer kon slapen.

Het snel warm hebben

Geloof me, hoogzwanger zijn tijdens een hittegolf is niet grappig. Ik had het sowieso al heel snel warm tijdens mijn zwangerschap, maar de hittegolf van half juli was echt niet te doen.

De zorgen

Vooral tijdens mijn tweede zwangerschap, toen ik regelmatig aan de ctg lag, maakte ik me wel eens zorgen. Ik kon niet wachten totdat Lenn geboren zou zijn en ik zou weten of hij helemaal gezond zou zijn.

Mis jij het zwanger zijn?

2 reacties

  1. Ja en nee. De gezonde spanning voor een echo, de voorpret, ja. De kwalen en de hernia, het lage dragen en vroeg indalen en dus veel rugpijn, nee.
    Voorlopig geen tweede hier 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.