ongesteld zwanger

Ongesteld en toch zwanger?

Toen ik zwanger probeerde te raken was mijn ongesteldheid een teken dat het niet was gelukt. Toch bleek dat niet erg betrouwbaar. Ik was namelijk ‘ongesteld’ en daarom deed ik geen test, maar later bleek dat ik op dat moment vier weken zwanger was.

Ongesteld, dus niet zwanger?

Na twee mislukte pogingen om zwanger te worden, gingen we gewoon vrolijk verder. Toen ik vervolgens weer ongesteld was, was dat voor mij reden genoeg om geen test te doen. Mijn ongesteldheid was ietsje lichter dan gemiddeld, maar er zat sowieso vrij veel verschil in. Ik dacht dat het door het ontpillen kwam en ik vermoedde niks. Totdat ik een paar weken later opeens wat rare kwaaltjes kreeg.

Kwaaltjes

Het was een paar weken voordat we gingen trouwen en ik had telkens last van mijn maag. Niet misselijk, maar meer het gevoel alsof er een steen in mijn maag zat. Verder was ik ook niet zo lekker en omdat we bijna gingen trouwen, wilde ik eigenlijk even de huisarts bellen. Ik wilde even bloed laten prikken, want misschien had ik wel bloedarmoede. Dat zou niet goed uitkomen op onze bruiloft en onze huwelijksreis, dus dan wilde ik er graag zo snel mogelijk weer vanaf zijn.

Opeens zei een stemmetje in mijn hoofd ‘doe anders even een zwangerschapstest’. Ik had een cyclus van ongeveer 5 weken en eigenlijk zou het nog te vroeg zijn om te testen. Toch deed ik het, want ik zou het nogal gênant vinden als bij de dokter zou blijken dat ik zwanger zou zijn.

Zwangerschapstest

Eigenlijk wilde ik een test doen op het moment dat Bart thuis was, maar omdat ik bijna zeker wist dat ik niet zwanger zou zijn, deed ik het terwijl hij op zijn werk was. Al snel zag ik twee streepjes. Ik keek voor de zekerheid nog even op de verpakking van de zwangerschapstest, maar ik wist eigenlijk al wel wat het betekende. Ik had nog een digitale zwangerschapstest in de kast liggen, die ook aan zou geven hoe lang ik zwanger zou zijn. Die test deed ik ook en hij gaf 3+ aan. Dat betekende dat ik minimaal 5 weken zwanger zou zijn, terwijl het eigenlijk nog te vroeg zou zijn om te testen. Ik Googelde hoe betrouwbaar het aantal weken was, en ik las dat dat niet altijd klopte. Dat verklaarde het, dacht ik. Ik was natuurlijk hartstikke blij en daardoor dacht ik er verder niet over na.

’s Avonds vertelde ik het Bart en hij was ook heel enthousiast. De volgende dag belde ik de verloskundige en als ik ongeveer 9 weken zwanger zou zijn, zouden we de eerste echo krijgen. Dat zou net na onze huwelijksreis zijn.

echo 14 weken

De eerste echo

We trouwden en we gingen op huwelijksreis. Tijdens onze huwelijksreis zag ik dat mijn buik wat meer opgezet was dan normaal. Ik dacht dat ik 8 weken zwanger was, dus dan zou het de baby nog niet kunnen zijn. Ik ging er vanuit dat het mijn darmen waren. Een paar dagen na onze huwelijksreis hadden we de echo. Ik was hartstikke zenuwachtig natuurlijk. Ik mocht meteen gaan liggen voor de echo en al snel zag ik iets wat op een baby leek. Ik dacht nog, ‘wat duidelijk al!’. De verloskundige zei al snel ‘jij bent wel wat verder dan 9 weken hoor!’. Bam, toen viel meteen het kwartje. Die zwangerschapstest die 3+ aangaf, die lichtere ongesteldheid, die kwaaltjes die ik ‘zo vroeg’ al had, mijn opzette buik..

14 weken zwanger

‘Wanneer zei je dat je laatste menstruatie was?’. We zochten het nog even op, maar het bleek dat dat geen menstruatie kon zijn geweest. Ik bleek namelijk al 14 weken zwanger te zijn, 5 weken langer dan ik dacht. Waarschijnlijk is het een innestelingsbloeding geweest. Ik dacht dat een innestelingsbloeding niet meer was dan een paar druppeltjes, maar blijkbaar kan dat wel.

Nou is dit volgens de verloskundige vrij uniek, in meer dan 99% van de gevallen kun je er gewoon vanuit gaan dat je niet zwanger bent als je ongesteld bent. En blijkbaar ben ik een geval apart, want ook toen ik zwanger was Lenn dacht ik dat ik ongesteld was. Voor de zekerheid besloot ik toen toch een test te doen, en weer had ik een positieve test in handen terwijl ik er al vanuit was gegaan dat ik niet zwanger zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.