zwanger zomer

Zwanger de zomer doorkomen

Ik ben gek op de zomer, maar toen ik vorige zomer hoogzwanger was, kon de warmte me even gestolen worden. Rond mijn uitgerekende datum was het ongeveer 30 graden en ik vond het helemaal niks.. Daarom heb ik wat tips voor degenen die deze zomer zwanger zijn.

Doe het rustig aan

Als je één keer de trap op loopt breekt het zweet je waarschijnlijk aan alle kanten al uit, dus probeer niet te veel te doen. Erg lastig, ik weet het, vooral als je nesteldrang hebt. Maar stofzuigen terwijl het in huis 30 graden is, is echt geen aanrader.

Probeer je huis koel te houden

Beter is nog, om ervoor te zorgen dat het in je huis geen 30 graden wordt. In het ene huis is het sneller warm dan in het andere huis, maar je kunt er altijd iets aan doen om het wat koeler te houden. Houd je rolluiken of gordijnen bijvoorbeeld dicht, en zet ’s ochtends vroeg of ’s avonds alle deuren en ramen open.

Blijf uit de zon

Ten eerste is het veel te heet, en ten tweede heb je kans op pigmentvlekken en een zwangerschapsmasker als je tijdens je zwangerschap gaat zonnen.

Ga lekker zwemmen

In het zwembad koel je heerlijk af, en je buik voelt ook veel minder zwaar. Ga dus lekker zwemmen als het warm is!

Of ga met je voeten in een emmer koud water zitten

Je zult merken dat je hele lichaam daardoor afkoelt. Als je ook je polsen nat maakt, werkt het trouwens nog beter.

Ikea of bioscoop

Plaatsen zoals de Ikea of de bioscoop hebben airco, en het is er heerlijk koel. Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik de hitte zo zat, dat ik midden op de dag in de bioscoop ben gaan zitten. Daar was het een graad of 20, heerlijk! Ook de Ikea is echt een aanrader, en als het buiten zo warm is, is het er vaak hartstikke rustig.

Loop op teenslippers

Knellende schoenen, sandalen die te strak zitten doordat je voeten zijn opgezwollen.. Het is geen succes. Je kunt beter gewoon lekker op je teenslippers lopen, dat zit veel fijner.

Doe je ringen af

Je zult niet de eerste zwangere zijn die haar ringen niet meer af krijgt, doordat haar vingers opeens een stuk dikker zijn geworden. Doe ze dus van tevoren af, zodat ze niet doorgeknipt hoeven te worden.

Heb jij nog tips om zwanger de zomer door te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.