12 weken zwanger

Yes! Eindelijk 12 weken zwanger

Door Maartje – Yes! Eindelijk! Ik ben vandaag 12 weken zwanger! De meest onzekere tijd is voorbij en oké, ik blijf het eng vinden… Maar dit is toch wel een hele fijne mijlpaal hoor. Zou dit baby’tje dan toch blijven plakken?

Zwanger na 2 miskramen

Hiervoor heb ik 2 miskramen gehad, en dat maakt deze zwangerschap heel erg spannend. Bij ieder krampje, of als ik even wat minder zwangerschapskwaaltjes had, ging ik meteen van het slechtste uit. Maar het bleef goed gaan, en inmiddels ben ik de meest onzekere tijd al goed doorgekomen!

Echo’s

Het spannendste vond ik de echo’s. Ik heb een artikeltje geschreven over de eerste echo, en daarna heb ik er nog 2 gehad. Door de miskramen en doordat ik deze zwangerschap zo eng vond, mocht ik een extra keertje langskomen voor een echo toen ik 10 weken zwanger was. Natuurlijk was ik weer erg gespannen, maar niet zo erg als bij de eerste echo. En wat was ik blij toen ik dat hartje weer zag!

Toen was het tijd voor de termijnecho. Weer een heel erg spannend moment. Maar alles bleek goed te zijn, en het garnaaltje is nu wel uitgegroeid tot een mini baby’tje met al echte armpjes en beentjes. En wat blijft dat bijzonder om te zien, zeg!

Hoe gaat het met mij?

Jullie reacties waren heel lief, en ik vind het super lief dat jullie zo met me mee leven. Daarom zal ik jullie even een beetje updaten. Na de termijnecho viel er een last van mijn schouders, ik heb er nu toch wat meer vertrouwen in. Niet zoveel als bij de zwangerschap van mijn andere 2 kinderen, maar het was toch een opluchting.

De kwaaltjes vallen nu heel erg mee. Vanaf dat ik 10 weken zwanger was, werden ze wat minder. Dat vond ik dan weer eng natuurlijk, maar het was natuurlijk helemaal niet gek. Ik ben niet meer zo moe en dat is wel heel prettig. Want moe zijn met 2 kinderen in huis is niet zo heel prettig, kan ik je vertellen! Verder voel ik me eigenlijk ook wel prima.

Ik zal jullie de komende tijd blijven updaten, en nu ik wat meer energie heb ga ik proberen om ook weer andere artikelen te gaan schrijven!

Een reactie

  1. Wat fijn dat het goed met jullie gaat! Die eerste weken zijn inderdaad spannend, gelukkig kun je er nou met meer vertrouwen tegenaan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.