Zo maak je leuke uitnodigingskaarten, en met deze checklist vergeet je niks!

Mijn peuter is gek op kaartjes, en daarom leek het me leuk om mensen dit jaar uit te nodigen voor haar verjaardag via een uitnodigingskaart. Ik vind persoonlijke kaartjes altijd erg leuk, en daarom besloot ik kaartjes met een foto van haar te ontwerpen via Kaartenhuis.nl. En voor wie ook zelf uitnodigingskaarten wil maken, heb ik een checklist gemaakt!

Checklist voor het maken van uitnodigingskaarten

1. Begin op tijd met het ontwerpen

Ik maakte de kaartjes aan de hand van een standaard ontwerp, dus ik ben er niet zo heel lang mee bezig geweest. Maar zeker als je een kaartje helemaal zelf wil ontwerpen, is het verstandig om er ruim op tijd mee te beginnen.

2. Check, check, dubbelcheck de adressen

Niks is zo vervelend als kaartjes die niet aankomen, doordat je het adres verkeerd hebt opgeschreven. Heb je het goed overgenomen, zijn er mensen verhuisd..?

3. Verstuur de uitnodigingen op tijd

Hoe eerder je de uitnodigingen verstuurt, hoe groter de kans is dat mensen kunnen. Maar té vroeg versturen is natuurlijk ook niet verstandig, want dan loop je het risico dat mensen het vergeten. Als je de uitnodigingen toch vroeg wil versturen, kun je ook eerst een ‘save the date‘ kaartje sturen, en ongeveer een maand voor het feestje nog een uitnodiging.

4. Maak je uitnodiging persoonlijk

Persoonlijke uitnodigingen doen het altijd goed, en ze zorgen ervoor dat je uitnodiging extra opvalt. Gebruik bijvoorbeeld een leuke foto, of ga voor een originele tekst.

5. Check de informatie

Staat er op de uitnodiging wanneer het feestje is, hoe laat het begint, en waar je het viert? Als er speciale cadeauwensen zijn, kun je dat natuurlijk ook op de uitnodiging zetten.

6. Geen spelfouten?

Spelfouten staan altijd slordig, en je wilt het natuurlijk voorkomen. Lees daarom je uitnodiging altijd goed door, en laat het eventueel door iemand anders lezen.

7. RSVP

Het is altijd fijn om te weten wie er komen. Daarom is het handig om op je uitnodiging te vragen of mensen komen. Je kunt ook aangeven dat je het graag wil horen als mensen níet komen, net wat jij handig vindt!

Dat waren mijn tips. Veel plezier met het maken van je uitnodiging!

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.