reizen met kinderen

Ilse ontdekt de wereld samen met haar kinderen

Gastartikel door Ilse – Toen wij onze eerste verre reis maakten, naar Australië,  met onze zoon van toen 1 jaar, kregen we allerlei opmerkingen. ‘Center Parcs is toch ook leuk?, of ‘waar begin je aan?’, of de ergste.. ‘zo’n reis dat is egoïstisch, daar doe je je kind geen plezier mee!’.


De wereld ontdekken met kinderen

Inmiddels hebben we drie kindjes (5, 3 en 1,5 jaar) en ontdekken we met hen steeds een ander stukje van de wereld. En echt, er is niets leukers dan reizen met kids. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op Center Parcs. En ja, iedere vliegreis is spannend en natuurlijk vroeg mijn zoon van één zelf niet om een reis naar Australië, maar ging hij mee omdat wij dat graag wilden.

Toch durf ik te zeggen dat mijn kids reizen leuk vinden en ervan genieten. Inmiddels hebben de oudste twee zelf een ‘bucketlist’ en al ideeën waar ze allemaal nog heen willen reizen. Om te laten zien hoe leuk reizen met kids kan zijn en tips te geven over verschillende bestemmingen, ben ik begonnen met een blog op Avonturensparen.com.

indonesië

Samen zijn!

Het leven met drie kindjes is druk. Ik vlieg van mijn werk, naar de zwemles, van het schoolplein naar het voetbalveld. De tijd met z’n vijven is ons kostbaar, die vullen we het liefst zo leuk mogelijk in. Samen dingen doen en ontdekken is zó leuk. Het samen maken van herinneringen is onbetaalbaar voor ons. Het is intens genieten wanneer we met elkaar op pad zijn.

Waarom niet?

Vaak horen wij, waarom zo ver weg met kinderen? Ik stel dan de wedervraag: waarom niet? Wat heeft een kind nu nodig, allereerst zijn ouders toch?! En verder? Je kunt op reis prima zorgen voor goed en gezond eten. Dat is volgens ons ook geen reden om niet te reizen met kids. Ritme en regelmaat? Je bent zelf de baas op reis. Wil jij dat je kind een middagdutje doet, dan plan je dat toch gewoon in? Onze kinderen slapen prima in de draagdoek of een buggy en dus hebben wij alle vrijheid om erop uit te gaan. We reizen in een relaxed tempo. Als we in de ochtend een tempel bezoeken, duiken we ’s middags het zwembad in. Maar hé, vakantie is er toch ook om te relaxen?

vakantie

Vliegen met kids

Tsja, vliegen vind ik helemaal niet fijn. Ik stel me erop in dat het uren entertainen wordt. Zolang de kids rustig zijn, vind ik het allemaal prima. Volgens mij is het belangrijk, dat jij je eraan overgeeft en niet verwacht dat je een boek kan lezen of een film kan kijken. Ik paai mijn kinderen met snoepjes, met filmpjes en loop rondjes met ze door het vliegtuig. Eerlijk gezegd lijkt me 12 uur auto rijden naar Frankrijk ook geen pretje. Van te voren kijk ik altijd  tegen de vliegreis op, achteraf denk ik altijd.. dat viel mee! Je moet er wat voor over hebben om een mooi land te bezoeken.

Avonturen Sparen

Toen onze oudste één jaar was gingen wij met hem naar Australië en maakten we een camperrondreis van 6 weken. Met twee kindjes zijn we naar Cuba geweest voor een rondreis en met drie kindjes maakten we onlangs een rondreis door Indonesië. Ook bezochten we Bangkok, Shanghai, Taipei, Tenerife, Lissabon, Berlijn en uiteraard verschillende plekken in Nederland. We zijn dol op kamperen en bezoeken regelmatig musea met de onze kids. Komend jaar staan Wenen en IJsland op de planning. Nog zoveel te zien en te doen!
Reis jij met ons mee op Avonturensparen.com?

Wil jij ook een gastartikel schrijven voor ons? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.