vakantiestress

Gezinnen met jonge kinderen hebben de meeste vakantiestress

Gezinnen die met jonge kinderen op vakantie gaan, ervaren de meeste stress op de dag van vertrek. Ouders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar zijn het meest gestrest: minder dan de helft gaat met een relaxed gevoel op vakantie. Oudere stellen maken zich het minst zorgen: slechts 22% ervaart stress op de dag van vertrek. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1000 mensen dat Nationale-Nederlanden onlangs door Direct Research liet uitvoeren.

Grootste stressfactor is inpakken van de koffers

Het inpakken van de koffers zorgt voor de meeste stress bij de vakantievoorbereidingen. Vooral vrouwen en gezinnen met kinderen zijn bang dat ze iets vergeten in te pakken: maar liefst 38% heeft last van inpakstress. De mannen daarentegen maken zich een stuk minder druk: minder dan een kwart maakt zich druk om de inhoud van hun koffer.

Ook werk loslaten lastig voor jonge gezinnen

Ook werk zorgt tijdens de vakantievoorbereidingen voor een hoop spanning. Eén op de vijf Nederlanders ervaart stress bij het overdragen en achterlaten van het werk. Niet verrassend is dat ruim 40% van de Nederlanders onder de 65 jaar aangeeft werk mee te nemen op vakantie. Ouders van jonge kinderen spannen daarin de kroon: bijna de helft kan het niet laten om e-mails te checken en werktelefoontjes te beantwoorden. Dit tot groot ongenoegen van hun partners: 50% van de ouders met jonge kinderen vindt het vervelend dat hun partner tijdens de vakantie werkt en slechts 2% vindt dit helemaal geen probleem.

Relaxed op vakantie met kinderen

Deze zomer genieten van een onbezorgde vakantie met de kids? Dat doet je zo:

Tip 1: Goed vermaak onderweg

De reis naar de bestemming kan lang zijn, zeker met kinderen die vermaakt moeten worden. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ouders hun kids van 5 t/m 12 jaar zoet houdt met een tablet. Dat kan leuker! Op in “Op reis met het gezin: hoe vermaak je de kids” vind je de leukste tips om je kids te vermaken.

Tip 2: Telefoon uit, vakantiemodus aan

De simpelste tip, maar o zo moeilijk: zet die werktelefoon uit. En als je dan écht bereikbaar moet zijn, beperk je dan tot een half uurtje in de ochtend.

Tip 3: Neem het zekere voor het onzekere

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met kinderen. Neem daarom het zekere voor het onzekere en sluit voor vertrek een reisverzekering af. Het merendeel van de Nederlanders geeft aan met een reisverzekering relaxter op vakantie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.