arepas

Arepas: leuk (en makkelijk) om samen te maken met je kinderen! (melkvrij en glutenvrij)

Heb jij al eens arepas gegeten? Of zelf gemaakt? Toen mijn kinderen laatst vroegen of ze weer een keertje iets mochten bakken, besloot ik spulletjes in huis te halen om arepas te bakken. Nou denk je misschien; maar wat zijn dat dan? Nou, het zijn maisbroodjes die vooral in Zuid-Amerika veel gegeten worden. En het is heel erg makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig om arepas te maken?

Om arepas te maken hebben je de volgende ingrediënten nodig:

  • Voorgekookt maismeel, bjvoorbeeld zoals P.A.N. (onder andere te koop bij Albert Heijn)
  • Zout
  • Water

Dat is alles! Wij gebruikten ongeveer 150 gram maismeel, ongeveer 200 ml water en een snufje zout.

Hoe maak je het?

arepas zelf maken

Dit gooi je allemaal bij elkaar in en dan mix je het. Dat kan met een mixer, maar met een garde gaat het ook prima. En je kunt het ook gewoon met je handen kneden! Mijn kleuter wilde graag een garde gebruiken. Voor een vierjarige is het trouwens niet zo heel makkelijk, maar met een beetje hulp lukt het wel!

arepas recept

Vervolgens maak je de arepas. Als je het gewoon zelf wil doen, mogen ze een stuk groter dan hoe mijn kinderen te maakten. Dan mogen ze ongeveer zo groot zijn als een kaiserbroodje, maar dan platter. Ze mogen net iets dikker zijn dan een pitabroodje. Voor kinderen is het natuurlijk niet zo leuk om maar een paar broodjes te maken, dus ze maakten heel veel kleintjes. Wat ook prima kan!

Wil je zien hoe wij ze maakten? Bekijk dan deze vlog eens!

Bakken

arepas in de pan

Daarna bak je ze in een koekenpan, op middelhoog vuur. Je bakt ze ongeveer 5 minuutjes per kant en dan zijn ze klaar! Ze zijn aan de buitenkant dan lekker knapperig, en aan de binnenkant nog een beetje zacht.

In dit formaat zijn ze trouwens ook een leuke vervanger voor stokbrood. Bijvoorbeeld als hapje of bij de barbecue!

Vullen

Je kunt arepas vullen met van alles en nog wat. Kaas, vleeswaren, ei, groente… En je kunt ook kiezen voor iets zoets. Mijn kinderen wilden er graag poedersuiker op en hoewel mijn voorkeur uitgaat naar iets hartigs, was dat ook hartstikke lekker!

Heb jij al eens arepas gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.