kwarktaart zonder koemelk

Recept; koemelkvrije kwarktaart

Lenn wordt volgende maand 1 en dan willen we natuurlijk een stukje taart eten. Maar doordat hij niet goed tegen koemelk kan, vallen de meeste taarten af. Daarom ging ik op zoek naar een recept voor een koemelkvrije taart, die makkelijk te maken is. Ik ben namelijk helemaal niet goed in de keuken. En om die reden besloot ik alvast een ‘oefentaart’ te maken. Ik ben er nog niet helemaal tevreden over, maar hij was wel hartstikke lekker!

Koemelkvrije kwarktaart, de ingredi├źnten

kwarktaart

Ik ging naar de Jumbo, omdat ze daar een koemelkvrije mix voor kwarktaart hebben. In plaats van kwark kocht ik Alpro Soya Go On en in plaats van slagroom ging ik voor de room van Alpro. Ik vergat boter, en daarom probeerde ik het met de halvarine die nog in de koelkast stond.

Makkelijk te maken

melkvrije kwarktaart

Nomi wilde me graag helpen en dat was natuurlijk hartstikke gezellig. Eerst smolt ik de boter, daarna roerden we er samen de mix voor de bodem doorheen. Daarna deden we hem in de springvorm, en toen ik bezig was met het verdelen, vond Nomi dat hij nog een keertje geproefd moest worden haha.

kwarktaart soja

Ik kwam erachter dat ik geen beslagkom had (of nou ja, die is in de zandbak beland) en daarom gebruikten we een pan.

koemelkvrije kwarktaart

We deden de mix, de kwark, de room en het water in de pan, en toen las ik dat we een mixer nodig hadden.. Die heb ik wel, maar die maakt behoorlijk veel lawaai en Lenn lag net te slapen. Ik besloot te proberen of het ook zonder mixer kon. Ik dacht dat het redelijk goed ging, maar later zag ik dat er toch nog flink wat klonten inzaten. De volgende keer gebruik ik de mixer dus toch maar!

kwarktaart zonder melk

Vervolgens moest de taart een paar uur in de koelkast, en daar was Nomi het natuurlijk niet zo mee eens. Ik beloofde haar dat ze na haar slaapje een stukje taart mocht eten, en toen was het goed.

De taart

taart zonder koemelk

Dit is het resultaat! Een hele lekkere kwarktaart, waar flink wat klontjes inzitten. Nomi dacht dat het fruit was, en ze zei meteen ‘Nomi hoef nie fruit!’ Ik legde uit dat het klontjes waren, en als reactie kreeg ik ‘Nie aardbei?’. Nee Nomi, geen aardbeien. Toen wilde ze het taartje toch wel.

Het resultaat

koemelkallergie

Ook Lenn heeft hem geproefd, en hij vond hem heel lekker! Ik denk dat ik deze taart ook voor zijn verjaardag ga maken, maar dan zonder klontjes haha!

2 reacties

  1. Door jouw berichtje ga ik deze voor komend weekend maken. Zaterdag ben ik jarig en mijn schoonzus heeft melkallergie, ik haalde daarvoor altijd speciaal een gebakje bij de bakker. Ik ben erg benieuwd of deze lukt en hoe die smaakt natuurlijk….

  2. Bedankt voor het recept:)! Door jou recept zijn we enthousiast geworden en gaan wij hem zaterdag maken voor mijn verjaardag. Ik hoop dat mijn dochtertje met koemelkallergie hem lekker vindt:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.