vitaminen

Drakensap; een recept vol met vitaminen!

Kost het jullie ook wel eens erg veel moeite om je kind(eren) genoeg vitaminen binnen te laten krijgen? Dan heb ik een tip voor jullie. Maak samen met je kinderen aan de hand van dit recept een glaasje drakensap! Dat klinkt stoer, hè? Je kinderen verwachten het vast niet, maar deze smoothie zit vol met vitamientjes!

DRAKENSAP

BEREIDINGSTIJD CA. 5 MINUTEN

 

Voor ca. 12 glaasjes van 125 ml

• 800 ml vers sinaasappelsap

• 300 g verse spinazie

• 2 eetrijpe avocado’s, schoongemaakt

• 100-150 ml water

materiaal: blender of staafmixer met hoge beker, 12 witte kartonnen

wegwerpbekertjes, groene stift, gekleurd papier, schaar, lijmstift, 12 vrolijke rietjes

 

1. Doe de helft van het sap en de spinazie in de blender of een hoge (maat)beker en mix eerst tot een egale dikke puree, zodat er geen spinazie vlokjes meer te zien zijn. Voeg het avocadovruchtvlees en de rest van het verse sap bij de sinaasappel-spinaziepuree en mix nog even goed. Voeg voor iets dunner sap nog circa 100-150 ml water toe.

 

SPELEN

Knip samen me t je kind en eventuele vriendjes drakenstaarten uit gekleurd papier (zie foto), vouw de randjes om en bestrijk met lijm. Plak dit stukje tegen de kartonnen bekertjes, zodat elke kind zijn eigen drakenbeker heeft en schrijf de namen op het bekertje. Vul met het sap en ‘grom’ als echte draken…

TRAKTEREN

Ook al bestaat dit sapje uit groenten en fruit, toch moet je bij sapjes opletten met de suikers. Geef dit drankje dus af en toe en bij voorkeur als traktatie.

BABYHAPJE

Geef je baby eerst een apart hapje van geprakte eetrijpe avocado, avocado-spinaziepuree of stukjes avocado uit het handje. Kan je baby al goed rechtop zitten en is hij de afzonderlijke ingrediënten al gewend, geef dan het drakensap zoals beschreven in het recept (maximaal 100 ml).


Dit recept komt uit het boek ‘Kleine Spruit tot toffe peer’ van Gees van Asperen. Dit is een vrolijk kook-, kijk-, leer- en doeboek voor papa’s en mama’s (in spe), waarmee je kinderen samen met jou leren hoe leuk, gezond én lekker groente en fruit zijn, voor zowel de lichamelijke als geestelijke groei. Want de vraag “Hoe eet mijn kind elke dag voldoende groente en fruit?’ is dé vraag die elke (aanstaande) ouder zich stelt. Het boek kost € 20,00 en is onder andere te koop via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.