trein

Tip: gratis reizen met de trein met kinderen tot en met 11 jaar

Kinderen zijn duur, maar wist je dat we soms onnodig te veel betalen? Bijvoorbeeld als we met de trein reizen. Zelf kocht ik dan een railrunner voor mijn peuters. Een lekker goedkoop kaartje voor maar € 2,50. Maar toch bleek dat € 2,50 te veel te zijn, kinderen kunnen met en Kids Vrij abonnement namelijk helemaal gratis reizen met de trein.

Kids vrij abonnement van NS

Het Kids Vrij abonnement van NS is gratis verkrijgbaar. Kinderen krijgen hun eigen OV Chipkaart (dat gaan ze vast leuk vinden!) en op deze manier maken ze kennis met het openbaar vervoer. Je kinderen zullen het vast hartstikke leuk vinden in de trein, en het is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling!

Tot voor kort moest het Kids Vrij abonnement worden gekoppeld aan een abonnement van een ouder, maar dit hoeft nu niet meer. Wel moeten ze onder begeleiding van een persoon van 12 jaar of ouder reizen.

De voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je kinderen gratis meereizen met de trein. Je hoeft niet voor ze te betalen als ze reizen met de NS, maar ook bij andere vervoerders reizen ze helemaal gratis. Het Kids Vrij abonnement is de hele dag geldig, dus ook tijdens de spits. Als je met je kinderen met de tram, bus of metro in Nederland reist, krijgen ze 34% korting. En ze mogen zelfs gratis meereizen naar België en Duitsland. Meer informatie over het Kids Vrij abonnement kun je lezen op de site van de NS.

Goedkope treinkaartjes voor jezelf

Voor je eigen kaartje zul je (helaas) wel gewoon moeten betalen. Maar ook dat hoeft niet uur te zijn, er zijn namelijk regelmatig fijne aanbiedingen te vinden. Bij verschillende winkels kun je soms treinkaartjes kopen voor kleine prijsjes. En dat kan flink wat euro’s schelen met een gewoon treinkaartje! Op de site Goedkoop-treinkaartje.nl vind je de meest recente aanbiedingen. Zo betaal je nooit te veel!

Reis jij vaak met de trein? En neem je je kinderen dan mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.