babynamen 2019

Worden dit de populairste babynamen van 2019?

Zelf verwacht ik begin 2019 mijn derde kindje en daarom ben ik druk bezig met babynamen. Toen ik een persbericht ontving over de populairste babynamen, opende ik hem dan ook meteen. Want ik wil juist graag een babynaam die níet bij de populairste namen hoort! Ben je ook benieuwd naar de verwachte top 10? Klik dan even verder!

Wat worden de populairste babynamen van 2019?

Saar en Lucas worden de populairste babynamen van 2019, zo voorspelt Hippe-Geboortekaartjes.nl. Door trends in de namen op geboortekaartjes én het online namenzoekgedrag van de laatste maanden te analyseren, kan de site voorspellen welke babynamen volgend jaar in de top 10 staan. Opvallend genoeg verdwijnt Noah, de nummer 1 bij de jongens van afgelopen jaar, compleet uit de Top 10.

Meisjesnamen: kort en eindigend op de ‘a’

Saar maakt bij de meisjes een comeback. In 2017 stond deze naam achterin de top 20, maar in 2019 wordt deze naam de populairste meisjesnaam. Verrassende stijgers bij de meisjesnamen zijn verder Puck (8) en Luna op plek 10. Ze passen beide wel goed in het rijtje: korte namen en namen die op een ‘a’ eindigen zijn al een tijd de trend bij de meisjes. Hippe-Geboortekaartjes bekeek ook welke namen upcoming zijn en voorspelt dat volgend jaar veel meisjes de namen Fien, Noor en Lina gaan krijgen. Deze namen staan nu nog niet in de Top 10, maar dat is wellicht een kwestie van tijd.

Dit worden de populairste meisjesnamen in 2019

 1. Saar
 2. Mila
 3. Emma
 4. Tess
 5. Zoë
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna

Een nieuwe nummer 1

Lucas, de nummer 1 van 2019, stond nog nooit helemaal bovenaan in de Top 10 populairste jongensnamen, maar verkeert al wel een tijdje in de bovenste regionen. Ook bij de jongens zien we dat de namen het liefst zo kort mogelijk zijn, en vooral Teun is daar een grote stijger. Deze naam stond vorig jaar nog op plek 34 maar zal enorm in populariteit groeien. Ook Mason is nieuw in de Top 10. 10 jaar geleden kregen slechts 12 baby’s per jaar deze naam, terwijl afgelopen jaar bijna 400 kindjes Mason werden genoemd. Opkomende namen bij de jongens zijn verder Kaj, Owen en Joep, zo voorspelt Hippe-Geboortekaartjes.

Dit worden de populairste jongensnamen in 2019

 1. Lucas
 2. Luuk
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Mason
 10. Teun

Bron: Hippe-Geboortekaartjes.nl

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.