okergeel

Het kamertje van Luuk en Noud

Jullie hebben al heel wat babykamers kunnen zien op onze blog, maar nog nooit een tweelingkamer. Daar komt vandaag verandering in! Mama Kayleigh laat ons namelijk binnenkijken in het kamertje van haar tweeling Luuk en Noud.

Roomtour door de tweelingkamer

Als je hoort dat je een tweeling verwacht dan schrik je wel even. Niet alleen omdat je gelijk twee kindjes krijgt maar ook qua kosten. De meeste spullen moet je namelijk dubbel hebben, en zoals jullie wellicht wel weten is alles in baby land ontzettend duur.

Wij hebben dan ook gekeken om de tweelingkamer zo efficiënt in te richten zodat we niet gelijk hoeven te veranderen als ze een dreumes of peuter zijn.

tweelingkamer

Kleur en Stijl

Wij hebben ervoor gekozen om niet te willen weten wat ze worden. Dat betekent dus ook een neutrale kleur voor de kamer wat voor zowel jongens als meisjes kan. Dit was voor ons niet heel moeilijk daar wij okergeel een mooie warme kleur vinden. Maar in hoeverre ga je dit gebruiken? Wij hebben ervoor gekozen om één hoek van de kamer okergeel te maken. Dit om de witte muren te breken, verder hebben wij ervoor gekozen om het in de accessoires terug te laten komen.

okergeel

Qua meubels wilde wij graag witte meubels. Het kamertje is namelijk niet heel groot en aangezien er twee ledikantjes in moesten wilde we het zo ruim mogelijk laten lijken.

Als stijl wilde we Tipi’s. Je kan hiermee zoveel kanten op en veel combineren.

Commode en Ledikant

Wat een prachtige complete kamertjes hebben ze tegenwoordig hè? Maar deze kosten echt een vermogen. Wij waren er al snel uit dat wij voor losse meubeltjes zouden gaan. Deze moesten uiteraard wel matchen.

Wij hebben ervoor gekozen om de Hemnes ladekast te gebruiken als commode. Om de commode toch te personaliseren hebben wij ervoor gekozen om de knopjes eraf te halen. In plaats van de knopjes hebben wij gekozen voor leren handgreepjes van Wolkedewietje.  Dit ook op het oog voor de toekomst. Voor een tweeling is dit handig, daar de lades gespiegeld zijn. We weten natuurlijk niet hoelang ze bij elkaar op de kamer zullen blijven. Als ze wel een tijd bij elkaar op de kamer zullen blijven kunnen ze in ieder geval geen ruzie krijgen over de kastruimte. Ze hebben namelijk evenveel kastruimte dan.

Als je dan de commode eenmaal hebt uitgezocht komt het punt welk ledikantje wil je? Wij hebben ervoor gekozen om doorgroeiledikantjes te nemen. Waarom? Omdat ook deze weer een tijd te gebruiken zijn. Het ledikantje van Petit Amelie wat wij hebben gekozen gaat mee totdat ze ongeveer 5 jaar zijn. Het ledikant kan helemaal omgebouwd worden tot peuterbed. Op deze manier hoeven we ons ook geen zorgen te maken over eventuele kosten daarvoor. Daarnaast passen ze perfect bij de commode qua kleur.

tweeling kamer

Kledingkast

Nu zou je denken een kledingkast hoort er ook nog bij toch?  Dat klopt maar wij hebben er voor gekozen om geen kledingkast te nemen. Dit ook min of meer door ruimte gebrek. Doordat wij een ruime commode hebben kunnen we daar heel veel in kwijt en dat scheelt toch een hoop. Voor de hangende kleertjes hebben wij gekozen voor een kledingrek van Childwood.

babykamer tweeling

Accessoires

Het leukste van een kamer inrichten zijn toch altijd wel de accessoires. Al die schattige accessoires wat een kamer toch een kamer maakt. Een paar meubeltjes maken het nog niet gezellig. Wij hebben er wel voor gekozen om het niet te druk te maken maar wel gezellig te maken. Alles is in de zelfde stijl en past qua kleuren in de kamer. De grootste trots van de kamer is toch wel de Nijntje lamp van Mr. Maria. Deze hebben wij boven op de plank gezet die boven de commode hangt. Boven de ledikantjes hangt een vierluik van vier te leuke posters in de tipi stijl.

tweeling slaapkamer

We kunnen toch wel oprecht zeggen dat de tweelingkamer het mooiste kamertje van het huis is. Elke keer als ik binnen stap word ik vrolijk!

Vind je het leuk om meer te lezen over Kayleigh, Luuk en Noud? Neem dan eens een kijkje op Liefdevoortwee.nl.

Wil je ook het kamertje van je kind(eren) laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.