tuur

De geboorte van Tuur

Laatst konden jullie al lezen hoe Eefkes zoontje Finn geboren werd. Vandaag deelt ze haar tweede bevallingsverhaal. Na iets meer dan 3 uurtjes werd haar zoontje Tuur geboren.

1 augustus 2017

Tegen de bevalling van Tuur zag ik op. Niet omdat ik bang was voor de bevalling, maar meer omdat er zo vaak benadrukt was dat het wel eens heel snel kon gaan en we heel snel moesten schakelen en ook opvang moesten hebben voor ons oudste kindje. Met familie 80 kilometer verder op was dat wel een uitdaging. Maar goed, van dinsdag tot donderdag zat hij op de opvang.

Is het begonnen?

Nu was het dinsdag… Ik werd om 7 uur wakker. Met pijn in mijn rug. Ik stootte mijn man aan en zei.. ‘ ik denk dat het gaat beginnen’. Ik pakte de oudste uit bed en ging beneden met hem ontbijten. Mijn man liet de hond uit. Toch merkte ik dat het niet echt doorzette, mijn man vroeg nog ‘wil jij de oudste wegbrengen of zal ik gaan?’ ‘Ga jij maar. Ik wil me even rustig concentreren en kijken wat het is.’ ‘Oké, moet ik naar huis komen daarna of denk je dat ik de ochtend nog kan werken?’ ‘Geen idee. Breng hem maar eerst ik app je wel.’ Nou, ze waren de deur uit en het was net alsof mijn lichaam voelde nu is het oké.
Het was 8 uur en hup weeën om de 5 minuten. Ik heb de verloskundige gebeld en ze was er om 08:45 uur. Manlief geappt; ‘Kom maar weer naar huis, het is serieus.’ Thuis 3 centimeter ontsluiting gemeten. ‘Zal ik je vliezen breken dat we daarna gaan of zal ik ze in het ziekenhuis breken?’ ‘Eh, doe maar in het ziekenhuis gezien de snelheid van de eerste bevalling.’ ‘Oké.’ En dan gaan we.

Naar het ziekenhuis

9.30 uur: aankomst in het ziekenhuis op de verloskamers. Vanwege mijn rugweeën word ik onder de douche gezet.. Dat bevalt me wel en ondanks dat de verloskundige hoort dat het steeds sneller komt, vind ik die douche wel best.

Tuur!

Om 10.30 uur weten ze me toch op bed te krijgen voor het breken van de vliezen. 7 centimeter. En dan breekt echt alles los. De weeën knallen er nog harder in en in nog geen 20 minuten zit ik aan de 10 cm en mag ik persen. 3 persweeën verder en daar is hij al… 11.18 uur, na een bevalling van 3 uur en 15 minuten ongeveer.
Wil jij ook je bevallingsverhaal delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.