populairste kindernamen

Worden Finn en Zoë populairste kindernamen van 2019?

Zijn jullie ook altijd zo benieuwd hoe populair de namen van jullie kinderen zijn? Of hoe populair de naam is die je aan je ongeboren kindje wil geven? Volgens ikbenZwanger.com worden Finn en Zoë de populairste babynamen van 2019. In dit artikel vertel ik je er meer over, en kun je de vermoedelijk top 5 van jongens- en meisjesnamen zien!


Elk jaar worden de meest populaire voornamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2019 lijken Finn en Zoë het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Deze namen vertoonden in heel 2018 een sterke stijging in de top 20 van populaire jongensnamen en meisjesnamen.

Korte jongensnamen populair

Leuk weetje is dat de in 2019 verwachte top 5 jongensnamen allemaal bestaan uit 3 à 4 letters: Finn, Kyan, Noé, Luuk en Otis. De grootste stijger in dit rijtje is Noé. Noé is vanaf eind 2016 elk jaar behoorlijk gestegen, wordt Noé de nieuwe hippe naam van 2019? De naam Sef is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste jongensnaam van 2018! De redelijk onbekende namen Otis en Savi, Levin en Fos vinden de zwangeren in 2018 ook mooi.

Zoë en Nora sterk in opkomst

Bij de meisjesnamen zijn Zoë en Nora erg in trek. Zoë is afgelopen jaar gestegen en ook Nora wordt steeds populairder. De top 5 bestaat in 2019 naar verwachting uit Zoë, Nora, Mila, Yara en Femke.

De mooiste namen in 2018

De jongensnaam Sef en meisjesnaam Kyara is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste namen van 2018! De redelijk onbekende jongensnamen Otis en Savi, Levin en Fos vinden de zwangeren in 2018 ook mooi. Voor meisjes heeft de naam Soof een mooie tweede plek gekregen, wellicht veroorzaakt door de populaire film Soof. Philou, Mare en Jinte waren ook populair.

Populairste kindernamen begin 2020 bekend

Of de voorspellingen daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2019 inderdaad het vaakst kiezen voor Finn en Zoë, wordt pas begin 2020 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend.

De voorspellingen van ikbenZwanger in samenwerking met Naamwijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.