Het kamertje van Yara

Door Elske – Toen ik in verwachting raakte van Yara was het al vrij snel duidelijk, Djurre zou een nieuwe kamer krijgen en de babykamer zou weer opnieuw in gebruik worden genomen door ons nieuw wondertje. Doordat Djurre naar een andere kamer is verhuisd, is de babykamer gelijk gebleven met dezelfde meubels.

Wanneer je het kamertje binnenkomt is het eerste wat opvalt de muurschildering. Het was voor mij al vrij snel duidelijk dat ik een Woezel en Pip thema wilde en dat ik de muurschildering zelf wilde maken. Ik heb ervoor gekozen om het neutraal te houden, niet in kleur want dat zou te druk worden.

De meubeltjes zijn van het merk TWF, babykamerlijn Marseille. We vonden dit gelijk al hele mooie babykamerlijn en het leek ons wel praktisch dat er open vakken in zowel de kledingkast als de commode waren. En dit vinden we nog steeds! Ik was er al snel over uit dat het kamertje neutraal van kleur moest zijn en dat we de kamer op zouden leuken met gekleurde accessoires. Daarom zit er een lichte steengrijze kleur op de muur.

Het bedje waar Yara in slaapt is vrij eenvoudig. Er ligt een zelfgemaakte knuffel in en Woezel en Pip knuffeltjes. Onder het hoofdje een hydrofiele doek, om het matrasje extra te beschermen. Een Pip knuffeldoekje, haar eigen koessie. Djurre heeft deze trouwens in de Woezel-versie en hier kan hij niet meer zonder. De lichtroze deken is handgemaakt en tevens ook op bestelling te verkrijgen. Aan de onderzijde is bont verwerkt, lekker voor in de winter. Het voelt niet dik aan en is luchtig door de wafelstof.

Dit is de handgemaakte knuffel. Djurre heeft ook een handgemaakte knuffel waar hij nog steeds erg blij mee is. Daarom vond ik het ook wel leuk om voor Yara een zelfde soort knuffel te m(h)aken.

De commode en wandrek. Het wandrekje vond ik erg handig om de Zwitsal producten op kwijt te kunnen. Eveneens staat hier ook de babyfoon en andere handige producten. Ook zie je weer een handgemaakte knuffel staan, deze heeft Djurre ook maar dan in blauw-wit. De waskussenhoes heeft mijn moeder gemaakt toen we onze zwangerschap bekend maakten.

De kast van Yara dient eveneens als stalling voor de gekregen knuffels, haha. Waar een kast al niet goed voor is! Naast de kast zie je een houten keuken en een houten poppenwagen staan. Hier is Yara natuurlijk nog te klein voor om mee te spelen, maar dit kan mooi op haar kamertje staan tot ze er oud genoeg voor is om mee te spelen.

Wil jij ook een handgemaakte knuffel of handgemaakte deken? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden via mail: elskescreaties@gmail.com. De facebookpagina is momenteel nog niet up-to-date.

 

Elske heeft 2 kinderen; Djurre (12 mei 2015) en Yara (1 november 2016). Ze is inmiddels bijna 3 jaar getrouwd met Richard. Richard is stuurman in de kustvaart en hij vaart 6 tot 8 weken en is daarna 6 tot 8 weken met verlof. In de periode dat hij vaart staat Elske er alleen voor. Elske’s hobby’s zijn haken en naaien, meer daarover vind je op haar Facebookpagina; Elske’s Creaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.