klussen tuin

Lente; tijd om weer te gaan klussen in de tuin

Het is alweer een jaar geleden dat we zijn verhuisd, maar toch zijn er nog wat dingen die we nog moeten doen. We hebben ervoor gekozen om niet in de winter te gaan klussen in de tuin, maar te wachten tot het weer lente was. Inmiddels is de lente begonnen en gaan we het weer oppakken.

De voortuin

In huis is het meeste wel gedaan, maar buiten moet nog wat gebeuren. Vorige zomer hebben we de voortuin aangepakt, daar hebben we tegels in laten leggen. We wilden een voortuin waar we weinig werk mee zouden hebben en wat er gewoon netjes uit zou zien, en daarom kozen we hiervoor. Er staat een heg omheen, en je ziet er dus eigenlijk weinig van. Maar ik vind het perfect zo. Bart wilde de tegels eigenlijk zelf gaan leggen, maar uiteindelijk hebben we het toch door een professional laten doen. Je kunt zo’n klus heel makkelijk online zetten en op die manier iemand zoeken om het voor je te doen. Op deze manier hebben we ook iemand gevonden die onze muren gestuct heeft trouwens. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Zoofy.

De achtertuin

Dit jaar is de achtertuin aan de beurt. Bart is er vorig jaar al wel mee bezig geweest, maar het is nog niet af. Vorig jaar heeft hij een zandbak gemaakt, zodat Nomi meteen lekker in de tuin kon spelen. Sinds kort staat daar een speelhuisje in en Nomi kan zich daar ontzettend goed vermaken.

We willen de tuin nu wat gezelliger en mooier maken met wat plantjes. Achterin de tuin wil ik een soort van groente en/of kruidentuintje. Het staat leuk, en voor de kinderen is het natuurlijk heel gaaf. Zo zien ze hoe groente en kruiden groeien, en waar het vandaan komt. En natuurlijk kunnen ze zelf ook helpen!

Als dat projectje klaar is, kijken we wel weer verder. Ik denk dat ik dan hartstikke tevreden ben met de tuin, maar misschien bedenken we nog wel weer iets anders om te doen!

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.