finn

Finn en Yara lijken de populairste babynamen van 2017 te zijn

Begin dit jaar deelde ik de voorspelling van ikbenZwanger.com al. En hoewel het jaar natuurlijk nog niet voorbij is, lijkt het wel te gaan kloppen! In de top 3 jongensnamen staan ook Kyan en Manoah. De top 3 van meisjesnamen wordt gecompleteerd door Juna en Soof.

Finn blijkt ongekend populair

Ook in 2017 staat Finn aan kop. Deze jongensnaam werd zelfs tweemaal zo vaak opgezocht als de nummer 2; Kyan. Manoah stond vorig jaar nog op een achtste plek en lijkt dit jaar zijn plek in de top 3 veiliggesteld te hebben. Sven stijgt lekker en komt dit jaar voor het eerst de top 20 binnen, net als Otis, Jaxx en Levin, die door de bezoekers van ikbenZwanger.com als mooiste jongensnaam gekozen werd.

Soof, Vaiana en Elin in opkomst

Dit jaar zijn er voor het eerst grote veranderingen in de meisjes voornamen. In 2016 kwam Soof de top 20 binnen en op dit moment staat deze meisjesnaam al in de top 3. Soof is tevens door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste meisjesnaam. Mogelijk veroorzaakt door de populaire films Soof en Soof2. In het laatste kwartaal van dit jaar zien we dat Soof concurrentie krijgt van Vaiana. Misschien kan de gelijknamige populaire Disneyfilm hierop van invloed zijn? Beide namen staan op dit moment op een gedeelde derde plek. Daarnaast is ook Elin in de race om een plek in de top 3 te bemachtigen. Uit het niets komt deze naam in het vierde kwartaal de top 5 binnen.

Meest populaire namen begin 2018 bekend

Met nog slechts minder dan 2 weken te gaan is het spannend of er nog veranderingen komen in de top 3 jongens- en meisjesnamen van 2017. Of kersverse ouders in 2017 inderdaad het vaakst gekozen hebben voor Finn en Yara, wordt begin 2018 bekend gemaakt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In januari maakt ikbenZwanger.com ook hun voorspelling van meest populaire babynamen voor het komende jaar bekend. De voorspellingen van ikbenZwanger.com in samenwerking met NaamWijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

Wat vind jij van deze namen?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.