juna

Worden Finn en Juna populairste kindernamen van 2018?

Het jaar is nog maar net begonnen, maar ikbenZwanger.com doet nu al een voorspelling over wat de meest populaire voornamen worden van 2018. Namelijk; Finn en Juna!

ikbenZwanger registreert, in samenwerking met NaamWijzer.nl, op welke voornamen het meest wordt gezocht. Afgelopen jaar werden er ruim 13 miljoen zoekopdrachten voor voornamen gedaan. Naar aanleiding hiervan wordt een voorspelling voor komend jaar gemaakt. Bezoekers van beide websites zijn met name zwangere vrouwen, die inspiratie opdoen voor de naam van hun nog ongeboren baby.

Voor 2018 lijken Finn en Juna het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Deze namen vertoonden in heel 2017 een sterke stijging in de top 20 van populaire jongensnamen en meisjesnamen.

Jongensnamen met 4 letters populair

Een leuk weetje is dat de in 2018 verwachte top 5 jongensnamen allemaal bestaan uit 4 letters: Finn, Kyan, Luuk, Sven en Senn. De grootste stijger in dit rijtje is Sven, die nu binnenkomt op nummer 4. Otis is nog een relatief onbekende naam waar veel van verwacht wordt.

Vaiana en Soof sterk in opkomst

Waar bij de jongens de top drie gelijk is gebleven, is er bij de meisjesnamen een bijna geheel nieuwe top. Bij de meisjes zijn Vaiana en Soof opkomende namen. Vaiana is afgelopen jaar gestegen uit het niets naar plek 2 en Soof van plek 16 naar plek 3. Maar ook Elin en Nora gaan hard. De top 5 bestaat in 2018 naar verwachting uit Juna, Vaiana, Soof, Yara en Elin.

Voorspelling van de jongensnamen top 20

Voorspelling van de populairste Nederlandse jongensnamen in 2018.

1. Finn
2. Kyan
3. Luuk
4. Sven
5. Senn
6. Manoah
7. Otis
8. Levi
9. Mees
10. Tygo
11. Levin
12. Jaxx
13 Lucas
14. Milan
15. Daan 
16. Sef
17. Nelles
18. Liam
19. Javi
20. Lenn 

Voorspelling van de meisjesnamen top 20

1. Juna
2. Vaiana
3. Soof
4. Yara 
5. Elin 
6. Femke
7. Nora
8. Liv
9. Zoe
10. Saar
11. Mila
12. Philou
13. Tess
14. Isa
15. Fiene
16. Fenna
17. Emma
18. Lotte
19. Jaylinn
20. Kyara

Populairste voornamen begin 2019 bekend

Of de voorspellingen daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2018 inderdaad het vaakst kiezen voor Finn en Juna, wordt pas begin 2019 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. De voorspellingen van ikbenZwanger in samenwerking met Naamwijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

3 reacties

  1. De naam Finn heb ik al wel vaker gehoord, maar Juna is nieuw voor me. Ik vind het wel leuke namen. Maar ik heb altijd willen voorkomen dat mijn kinderen met een stuk of drie naamgenoten in de klas kwamen!

  2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik elke keer weer blij ben om te zien dat de namen van onze jongens niet in deze rijtjes voorkomen. Zeker in het jaar dat ze geboren werden, want om nou met 4 Juna’s en 3 Finn’s in de klas te zitten straks, da’s toch ook niks 🙂
    Linda onlangs geplaatst…Ode aan alle moedersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.