thuisblijfmoeder

Dit vinden thuisblijfmoeders niet zo leuk om te horen

Ik ben nu ongeveer anderhalf jaar thuisblijfmoeder en het bevalt me erg goed. Ik krijg er regelmatig opmerkingen over en vaak zijn dat positieve dingen, zoals ‘wat fijn dat je niks van je kinderen hoeft te missen’. Maar soms krijg ik ook dingen die wat minder leuk zijn om te horen, zoals;

1. Dat lijkt me saai zeg!

Nou, ik kan je vertellen dat het met twee (en met één ook niet trouwens) kinderen nooit saai is. Ik heb altijd wel iets te doen en vooral mijn peuter vraagt nogal veel aandacht, dus ik hoef me echt niet te vervelen.

2. Lekker hoor, hele dagen niks doen.

Ik heb een tijdje gewerkt en toen waren mijn dagen rustiger dan nu, dus ik noem het niet echt ‘niks doen’.

3. Jij bent hele dagen thuis, dus jij weet vast nog wel een leuke serie om te bingewatchen?

Ook van iemand die denkt dat ik de hele dag op de bank lig. Het enige moment waarop ik overdag een serie kijk, is als Lenn wil drinken terwijl Nomi in bed ligt. Dan kijk ik een halve aflevering en verder kijk ik ’s avonds series als de kinderen in bed liggen.

4. Ga je dan nooit meer iets doen?

Dat ‘niets doen’ vind ik altijd een beetje irritant. Het is niet zo dat ik niks doe. Ik werk inderdaad niet, maar ik vind het zorgen voor twee kinderen wel iets anders dan ‘niks’. En of ik ooit weer ga solliciteren weet ik niet, vast wel.

5. Maar je wil toch wel eens andere mensen zien?

Ik vind werk niet de enige plek om andere mensen te zien. Daarnaast hoef ik niet de hele dag andere mensen om me heen te hebben, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik mis het dus niet.

6. Ik kwam een vacature tegen, dat is misschien wel iets voor jou!

Nee dank je, ik ben niet op zoek naar werk.

7. Ja lekker, andere mensen werken voor jouw uitkering!

Hierdoor voel ik me wel een beetje beledigd, ik krijg namelijk geen uitkering. Ik heb er zelf voor gekozen om thuis te zijn bij mijn kinderen, dus ik heb er ook helemaal geen recht op. Toch schijnen andere mensen te denken dat ik lekker thuis zit, en ‘vanzelf’ geld op mijn rekening krijg. Ja oké, ik krijg kinderbijslag. Maar dat krijg je ook als je wel werkt.

8. Zo ben je wel afhankelijk van je man zeg..

Klopt, maar we hebben er samen voor gekozen dat ik nu thuisblijfmoeder ben. Mijn man vindt het namelijk ook fijn dat ik bij onze kinderen kan zijn.

9. Kan dat financieel wel?

Tuurlijk, anders zouden we het niet doen. We hebben van tevoren uitgezocht of het zou kunnen, en als dat niet zo was zou ik wel werken (of op zoek zijn naar werk).

10. Je hebt mooi een probleem als je man bij je weggaat.

Klopt, maar ik ga er niet vanuit dat we gaan scheiden. En daarnaast zou ik dan ook een probleem hebben als ik parttime zou werken.

3 reacties

  1. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik geloof niet dat je met twee kids niets te doen hebt. Kinderen hebben constant aandacht nodig. En dat mensen er standaard vanuit gaan dat papa binnenkort vertrekt, vind ik altijd een beetje lachwekkend XD

  2. Oooh heel herkenbaar en ik stoor mij soms ook aan bepaalde opmerkingen zoals wanneer ga je weer werken? En verveel je je niet? Goed voor je sociale contacten… ik heb genoeg te doen en verveel me niet. En thuis heb ik werk zat dat gaat niet vanzelf…
    Krystle onlangs geplaatst…DuimzuigenMy Profile

  3. Waar bemoeien mensen zich mee .. probleem als je gaat scheiden ? Of het financieel lukt? Afhankelijk? Sommige mensen wil je toch gewoon een schop onder hun reet geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.