genoeg

Hier krijgen mijn kinderen nooit genoeg van

Er zijn een aantal dingen waar mijn kinderen echt geen genoeg van krijgen. De foto hierboven verraadt één van die dingen al een beetje… Maar er zijn nog meer dingen waar mijn kinderen gek op zijn en vandaag deel ik dat met jullie!

1. Fietsen

Mijn peuterdochter Nomi is al heel lang gek op fietsen. Toen ze net zelfstandig kon zitten, hebben we voor het eerst met haar gefietst. En ze vond het prachtig! Inmiddels vindt ze het ook heel erg leuk om zelf te fietsen. Op haar loopfiets, op de driewieler, of op haar ‘echte’ fiets die ze voor haar derde verjaardag kreeg.

Ook dreumes Lenn is gek op fietsen. Hij racet door de tuin op zijn loopfiets, maar als papa of mama vraagt of hij meegaat op de grote fiets of op de bakfiets, is hij ook meteen enthousiast. Hoe ver je ook fietst, hij blijft het leuk vinden. Zelf ben ik er na een tijdje wel klaar mee, vooral de bakfiets trapt toch best zwaar. Een elektrische bakfiets, zoals die van Matrabike, staat nog op mijn wishlist. Maar ik vond ze toch een beetje te duur…

2. Televisie kijken

Hier ben ik wat minder blij mee. Vooral Lenn kan echt lang televisie kijken. Hij vindt zo ongeveer alles wat op televisie is leuk, en hij zit dan lekker met zijn duim in zijn mond naar het scherm te kijken. En dat mag soms best, maar hij vraagt er wel iets te vaak om…

3. Buiten spelen

Binnen zijn ze nog wel eens uitgespeeld, maar buiten vermaken ze zich bijna altijd erg goed. Lekker in de zandbak, in het speelhuisje, of gewoon op het gras. Ze genieten er ontzettend van! Dus als het lekker weer is, zijn wij regelmatig buiten te vinden.

4. De kinderboerderij

Als ik aan Nomi vraag waar ze naartoe wil, zegt ze regelmatig ‘naar de boerderij!’. Op de kinderboerderij kijken we altijd even bij de geiten, schapen en konijnen. En daarna willen ze lekker spelen in de speeltuin, want eigenlijk vinden ze dat het leukste van de kinderboerderij.

5. Zwemmen

Nomi is een echte waterrat. Toen ze kleiner was vond ze water een beetje eng. We zijn toen met haar gaan babyzwemmen en inmiddels zit ze op peuterzwemmen. En wat vindt ze dat leuk! Lenn gaat ook zo nu en dan babyzwemmen en hij vindt het ook heel erg leuk. En nu het buiten lekker warm is, gaan we ook regelmatig buiten zwemmen.

Waar krijgen jullie kinderen geen genoeg van?

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.