ze

Daar is ze dan eindelijk!

Door Maartje – Ze is er! Eindelijk ben ik bevallen van ons dochtertje. Ruim 41 weken heeft ze in mijn buik gezeten en ze groeide maar door… Weten jullie nog dat er gedacht werd dat ze 4500 gram zou wegen bij 40 weken zwangerschap? Mijn grote kleine meid is geboren met een gewicht van 4620 gram!

Eindelijk!

Wat heeft ze op zich laten wachten. Even was er nog sprake van een inleiding in verband met haar grootte. Maar uiteindelijk vond de verloskundige haar toch niet te groot en zelf wilde ik eigenlijk ook liever niet ingeleid worden. Daar heb ik namelijk niet zulke fijne ervaringen mee. Dus toen moesten we maar gewoon wachten, en wachten, en wachten… Uiteindelijk hebben we toch een datum geprikt voor de inleiding. Maar twee dagen ervoor begonnen de weeën en toen ging het opeens heel snel!

Al vrij snel naar het eerste ‘krampje’ kwam ik in een weeënstorm terecht. Ik ben er nog niet helemaal aan toe om erover te praten of om het verhaal te typen. Ik weid er nu dus nog even niet over uit. Maar over een tijdje zal ik het hele verhaal met jullie delen.

Onze grote kleine dochter

Meteen deed ze het heel goed. De kraamverzorgster noemde haar een baby die er echt wel aan toe was om geboren te worden. Ze was vanaf de eerste minuut erg alert en wat is ze sterk zeg. Ze heeft een behoorlijke longinhoud en ze laat zich goed horen. Ze huilt niet veel hoor, maar als ze huilt, huilt ze ook echt hard.

Mijn andere twee kinderen

De ontmoeting tussen mijn andere twee kinderen en hun baby zusje ging super. Wat waren ze blij om haar te zien. Het is zo leuk om te zien hoe ze met haar omgaan. Ze zijn heel voorzichtig en ze geven haar telkens kusjes. Ze willen me overal bij helpen en het liefst hebben ze de hele dag hun zusje op schoot.

En nu ga ik weer lekker genieten van ons gezinnetje!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.