oldekerk

Uitje; De Kuzemerkooi in Oldekerk, Groningen

In aanloop naar de zomervakantie leek het me leuk om wat meer uitjes met jullie te delen. En dat doe ik niet alleen, ik heb jullie namelijk om hulp gevraagd! Zelf kom ik vooral op plekken die voor mij dichtbij zijn, en ik wil ook graag wat leuke plekken in de rest van Nederland met jullie delen. Vandaag deelt Jeanet een leuk uitje in het noorden van het land met jullie!

Door Jeanet;

In deze blog wil ik jullie meer vertellen over een mooie plekje vlakbij ons huis, genaamd De Kuzemerkooi.

Ik woon in Niekerk, een klein dorpje in de provincie Groningen. In Oldekerk, het dorp naast Niekerk, zit De Kuzemerkooi. Een plek waar onze trouwfoto’s zijn gemaakt, maar ook een plek waar mijn zoontje van 2,5 jaar graag komt. Regelmatig wandelen of fietsen we er dan ook heen om er even te spelen.  Deze mooie plek deel ik ook graag met jullie.

kuzermerkooi

De Kuzemerkooi en het Oldenkerkerbos

De Kuzemerkooi en Het Oldekerkerbos horen bij elkaar en is een prachtig park/natuurgebied in Oldekerk. Een plek waar je als gezin prima een middag kan vertoeven. Als je er langs rijdt, verwacht je niet dat het meer is dan alleen een parkje. Want je zal het vanaf de voorkant niet zeggen, dat dit meer is dan alleen een bomenlaan en wat bomen.

Inmiddels bestaat de plek al 10 jaar en hopelijk ooit 100 jaar. Alles wordt onderhouden door vrijwilligers uit het dorp. Erg mooi, en ik ben ook zeker dankbaar, dat deze vrijwilligers er voor zorgen dat we een mooie speel- en wandelplek hebben vlakbij huis.

Kabouterbos

kabouterbos

In het begin van het Oldekerkerbos bevindt zich het kabouterbos, via het bospad loop je door het bos en langs de verschillende kabouters. Wil je niet langs de kabouters dan kan je er ook voor kiezen om door de bomenlaan te lopen.

Aan het einde van de bomenlaan en het kabouterbos bevindt zich een soort vijver. Hier zit een vlot in waarmee je heen en weer het water kan, je kan in het water zwemmen en je kan er ook kikkers of vissen in vangen.

Als je even wat verder loopt, kun je via de heuvel omhoog. Bovenaan de heuvel staat een bankje (waar we onze jaarlijkse gezinsfoto maken) waar je op kan zitten. Maar hier bevindt zich ook de kabelbaan.

In het water ernaast, kan je over de brug lopen (vooral geschikt voor basisschoolkinderen) en eventueel via de stappaaltjes weer terug. Ook in dit water kan je zwemmen en vissen of kikkers vangen.

Speeltuin

Via de heuvel weer naar beneden kom je bij de speeltuin met schommels, springpaaltjes, draaibalk, bankje om op te zitten en een hangrek. Aan de andere kant van de speeltuin staan 2 voetbaldoeltjes, als je een bal mee neemt kan je daar voetballen. Aan de andere kant van het speeltuintje zit de ingang van het bos waar je kan wandelen.

Kuzemerkooi

Loop je de andere kant naar beneden, dan kom je even later bij het betonpad richting de Kuzemerkooi. Als je dit betonpad rechtdoor volgt kom je bij de de ijskelder, het kooikerhuisje waar je even kan zitten of kan schuilen voor de regen. Achter het kooikerhuisje zit de eendenkooi en de vogelkijkwand. Aan de andere kant van het betonpad bij het kooikerhuisje is een veldje waar je kan spelen en picknicken.

Je kan er dan voor kiezen om het betonpad weer terug te lopen of door te lopen en dan via het fietspad terug te lopen richting de auto of nog even weer te spelen in het Oldekerkerbos. Een mooie plek voor jong én oud waar je kan wandelen, spelen en ontspannen.

groningen

Praktische informatie

De ingang en een parkeergelegenheid voor het park zit tegenover Xanne’s Beautysalon: Eekebuursterweg 57 in Oldekerk.

Er zijn geen openingstijden, aangezien het in de natuur is. Erg handig want zo kan je er heen wanneer je maar wilt! Doordat er geen kiosk, eetcafé o.d. is kan je er geen eten en drinken kopen, maar als je een gevulde picknickmand mee neemt en een kleedje, is er genoeg plek waar je kunt picknicken. Ook is er geen wc (maar wel genoeg bosjes).

Jeanetblogt.nl

Sinds vorig jaar blog ik over gratis uitjes. Ik merkte dat er nog maar weinig bekendheid was aan de leuke gratis uitjes die je kan doen. Een uitje hoeft namelijk niet altijd perse naar een park waar je entree voor moet betalen. Er zijn ook veel uitjes die je kan doen in de natuur, waar je geen entree voor hoeft te betalen. Ik begon mijn Facebookpagina, Gratis eropuit in Nederland en deelde hier de gratis uitjes die ik met mijn zoontje deed. Ik ging op zoek naar meer gratis uitjes en deelde ook deze uitjes op de pagina. De pagina was eerst alleen voor het noorden, maar heb ik inmiddels vergroot voor heel Nederland. Ook ben ik blogs gaan schrijven over andere dingen dan uitjes zoals het moederschap en mijn werk in de kinderopvang. Sinds dit jaar heb ik een website waar je zowel de blogs over uitjes, maar ook mijn andere blogs kan terug vinden. Mocht je een kijkje willen nemen mijn website is Jeanetblogt.nl.

Wil je ook een leuk uitje met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.