in de hoek

Lekker ouderwets; ik zet mijn kind wel eens in de hoek

De eerste keer dat ik het deed, voelde ik me ontzettend ouderwets. Ik voelde me een beetje zoals ‘De Bulstronk’ in Matilda, de juf die dat meisje aan haar vlechtjes van het schoolplein af slingerde. Maak je geen zorgen, dat soort dingen doe ik niet en ik schreeuw ook echt niet zoals zei. Wel was het iets waarvan ik van tevoren niet had verwacht dat ik het zou doen.

In de hoek

Toen Nomi bijna 2 was en absoluut niet aan tafel wilde zitten, probeerden we het toch maar eens. We zetten haar in de hoek, daar heeft te ongeveer een halve minuut gestaan (toen vond ik het zielig) en toen ze eruit kwam, wilde ze toch wel aan tafel zitten. Haar gedrag was helemaal omgeslagen, en ik denk dat ze in de hoek even tot rust kwam.

Effect

Binnen no time snapte Nomi het begrip ‘de hoek’ heel goed. De tweede keer hoefde ik haar niet meer naar de hoek te brengen, ze liep er zelf al naartoe. Sindsdien is de hoek een plek geworden om even af te koelen, en 9 van de 10 keer werkt het perfect. We zetten haar trouwens alleen in de hoek als niks anders werkt, en ik merk dat ze er zelf dan ook wat rustiger van wordt. Als ze in de hoek heeft gestaan krijgt ze altijd een kus en een knuffel en dan gaan we gewoon weer verder met wat we aan het doen waren.

Tegenwoordig moeten Nomi’s knuffels en poppen soms ook even in de hoek. Zo heeft haar pop laatst de hele middag in de hoek gelegen en ze mocht er absoluut niet uit, ook niet toen we aan het opruimen waren. Wat de pop gedaan had heeft Nomi me niet verteld, maar ik ben er erg benieuwd naar 😉

Het werkt!

Ik weet dat de meningen over dit onderwerp verdeeld zijn, maar voor ons werkt het heel goed. Het lijkt er zelfs op dat Nomi wat beter luistert sinds ze voor het eerst in de hoek heeft gestaan, en ik denk dat dat komt doordat ze nu doorheeft dat niet alles zomaar mag. Voor die tijd begon madam een beetje te denken dat zij de baas was in huis, en nu weet ze dat ze soms ook moet luisteren.

Zet jij je kind wel eens in de hoek?

Een reactie

  1. Sinds een paar dagen gebruik ik een ‘straf’ stoeltje. Heb niet een leeg hoekje, zonder dat het afleidt. Dus gekozen voor een strafstoeltje. Hier heeft hij al een paar keer op moeten zitten en het werkt goed voor ons. Mijn zoon weet waar hij aan toe is en als de ’tijd’ om is is het weer klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.