gratis uitjes staking

Wat te doen tijdens de staking – uitjes met korting of zelfs gratis!

Donderdag en vrijdag gaan veel leraren staken en de kans is groot dat jullie kinderen daardoor vrij zijn. Het weer lijkt dan redelijk goed te zijn, en dat maakt het mooie dagen voor een leuk uitje. Wist je dat je bij een aantal uitjes korting krijgt, of zelfs gratis naar binnen mag? In dit artikel geef ik je een paar tips.

Kinderen gratis naar Madurodam

Tijdens de tweedaagse onderwijsstaking op 30 en 31 januari draagt Madurodam opnieuw haar steentje bij. Alle kinderen tot en met 12 jaar hebben die dagen namelijk gratis toegang tot het familiepark. Zonder een leraar voor de klas kunnen kinderen op deze manier alsnog heel veel leren over Nederland. En heeft jong en oud gegarandeerd een leuk dagje uit! Wil je meer weten? Klik dan even hier.

Kinderen gratis naar het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum in Amsterdam is tijdens de staking gratis toegankelijk voor alle kinderen t/m 18 jaar. Volwassenen betalen de reguliere toegangsprijs. Tropenmuseum Junior is open en je kunt een lantaren maken in de Feestwinkel. Meer hierover lees je hier.

Met korting naar Artis

Dierentuin Artis is Amsterdam heeft een leuke korting tijdens de stakingsdagen. Kinderen en studenten kunnen al vanaf € 4,00 naar binnen! Meer informatie vind je hier.

Gratis rondleiding in het Rijksmuseum

Kinderen tot 18 jaar mogen altijd gratis naar binnen in het Rijksmuseum in Amsterdam, maar tijdens de staking zijn er gratis rondleidingen die speciaal bedoeld zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Daarnaast zijn er extra activiteiten op 30 en 31 januari. Hier lees je er meer over.

Wildlands wordt Wildcampus en geeft korting

Donderdag en vrijdag kun je met korting naar Wildlands en speciaal voor de onderwijsstaking organiseert Wildlands de Wildcampus. zodat kinderen tijdens de staking toch iets kunnen leren!

Gratis naar het Groninger Museum

Kom tijdens de landelijke stakingsdag op donderdag 30 en vrijdag 31 januari naar het Groninger Museum, dan zie en doe je leuke dingen waar je ook nog wat van opsteekt! Voordeel: gratis toegang voor één begeleider per kind (t/m 18 jaar). Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar gratis. Klik hier voor meer informatie.

Gratis naar Miniworld

Miniworld in Rotterdam is tijdens de onderwijsstaking gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook de openingstijden zijn anders; de deuren zijn al vanaf 10.00 uur geopend. Naast gratis entree krijg je ook nog een gratis speurtocht! Meer informatie vind je hier.

Tikibad langer open

Geen korting, maar wel een leuke actie: het Tikibad van Duinrell in Wassenaar is tijdens de staking langer open. Normaal gesproken opent het Tikibad op donderdag en vrijdag om 16.00 uur, maar nu kun je vanaf 12.00 al komen zwemmen! Hier vind je meer informatie.

Extra activiteiten bij De Museumfabriek in Enschede

Ook kun je tijdens de staking naar de Museumfabriek gaan en ga in de Makerspace aan de slag. Maak bijvoorbeeld een te gekke Wobbler of een echte Langnek. In het museumcafé verwennen we iedereen met ranja en lekkers! Meer hierover lees je op de site van De Museumfabriek.

Krazy Kangaroo Enschede is eerder open

Wegens de staking opent Krazy Kangeroo in Enschede haar deuren al om 10.00 uur. Van 10:00 – 12:00 uur is er de Kids Jump en van 12:00 – 21:00 uur de Krazy Jump. Meer daarover lees je hier.

Werkplekken en kinderactiviteiten bij Dierenrijk (op donderdag)

Dierentuin Dierenrijk heeft ook een leuke actie; Dierenrijk biedt ouders tijden de lerarenstaking op donderdag 30 januari de kans om te werken terwijl hun kinderen onder begeleiding leuke dingen gaan doen in het park. Speciaal voor deze dag regelt de dierentuin werkplekken voor vaders en moeders, zodat ze daar rustig de belangrijkste zaken kunnen afhandelen, wetende dat hun kinderen onder verantwoorde begeleiding een leuke tijd hebben. Op donderdag 30 januari kunnen ouders tussen 10.30 en 12.30 uur terecht in het restaurant, waar ook WIFI is. In die twee uur zullen er voor de kinderen activiteiten en rondleidingen georganiseerd worden. Meer daarover lees je hier.

ZooBizar is extra open op vrijdag

ZooBizar in Orvelte is vrijdag extra geopend. Normaal gesproken zou ZooBizar deze dag niet open zijn, maar speciaal voor de staking openen zij hun deuren. Meer daarover lees je hier.

Wat ga jij doen tijdens de staking?

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.