baddertijd

Baddertijd

Door Mama-RiDe eerste keer je ieniemini baby’tje in bad doen. Echt zo’n moment waar volgens mij zelfs de ouders van vóór het digitale tijdperk foto’s van hebben. Het leek zo simpel, totdat ik het ook werkelijk voor het eerst ging doen. Op het laten vollopen van het badje en het uitkleden van mijn dochter na, had ik werkelijk geen idee waar ik moest beginnen. Godzijdank was daar onze steun en toeverlaat, onze geweldige kraamverzorgende Jane (Hello Baby kraamzorg). Binnen no-time leerde zij ons een makkelijke greep om onze dochter comfortabel vast te houden, trucjes om de temperatuur te checken en om haar zo snel mogelijk weer in warme kleertjes te hijsen.

In bad

Maar toch, ondanks alle praktische adviezen om je kindje zo comfortabel mogelijk te badderen in zo’n standaard babybadje, ben ik enorm blij dat wij een groot bad hebben.

Ik citeer een alinea uit een van mijn eerdere blogs:

‘Toen wij 3 jaar geleden in ons huis kwamen wonen, was mijn enige échte voorwaarde dat we de badkamer er van top tot teen uit zouden slopen. En zo geschiedde… Die vreselijke, gestucte, paarse muren, werden betegeld. Alles wat er in stond, werd met bruut geweld verwijderd en triomfantelijk uit het raam gegooid. De douchekabine van 1,50 bij 1,50 meter werd vervangen door een hoekbad. Een 2-persoons hoekbad met ingebouwde muziek, verlichting, jets en bubbels. Zo’n bad waarbij iedereen je voor gek verklaart, maar het eigenlijk te chill voor woorden is.’

Het super-de-luxe bad waar onze dochter, ongepland, bijna in geboren is

Ik kan je vertellen: die jets in mijn rug tijdens een weeënstorm waren de aankoopprijs al waard. Maar ook het bad waar we vrij snel na haar geboorte, meerdere keren per week, heerlijk samen in vertoefden. Even lekker bijkomen van de dag terwijl zij prinsheerlijk op een opblaasbaar bad matrasje in de rondte dobberde. En later in haar interactieve badzitje zat te spetteren. Die momenten waren goud waard. En die momenten zijn nu, met een peuter van bijna twee nog steeds goud waard, maar dan nét even op een andere manier.

Net even anders…

Nu gebruiken we, als het aan haar ligt, een hele fles shampoo per douchebeurt per persoon. Het bad drijft vol met speelgoed, maar het aan en uitzetten van de douche is veel leuker. Of het open en dicht doen van de deur, eindeloos plezier.

Zetten we de jets aan als er badschuim in het water zit en hebben we binnen no time niet alleen schuim in bad, maar door de hele badkamer. Genieten we van het effect van de lampjes, die de enorme massa schuim van rood, naar groen naar blauw laten kleuren.

Hebben wij na 3 verschillende douchepetjes eindelijk een manier gevonden om haar lange haren uit te spoelen zonder dat het sop in haar ogen komt. Datzelfde sop dat overigens prima uitgesmeerd kan worden in de ogen van papa en mama of op de rug van Party.

Ja, je leest het goed

Party, onze vogel is regelmatig onderdeel van ons baddermoment. Ik begrijp volkomen dat mensen hier geen beeld bij kunnen vormen dus dat zal ik even voor jullie doen. Terwijl ik in bad enigszins probeer te ontspannen, breekt mijn dochter de badkamer af. Daarnaast probeert mijn vogel in ditzelfde bad te duiken. Dom als ze is, duikt ze er vol overgave in, maar heeft geen enkel benul hoe ze er uit komt en dát vindt mijn dochter erg grappig. Die lacht zich een slag in de rondte terwijl ze ‘Kíke’ schreeuwt en ondertussen probeert ‘Kíke’ (geen idee waarom ze die vogel zo noemt) koppie onder te dompelen. Ik hoef vast niet uit te leggen dat ik alles behalve ontspannen in bad zit. Maar leuk is het wel.

Ook al is het een zwemparadijs na afloop, wat ben ik blij dat wij de investering in onze badkamer wél gedaan hebben ondanks alle meningen van anderen. Dat bad, waar we dus nooit in zouden gaan, bezorgt ons gemiddeld zo’n 3 à 4 keer per week een heerlijk gezinsmomentje.

Je kunt je geld maar een keer uitgeven. Kinderen kosten nu eenmaal geld. Inmiddels zijn we er ook wel achter dat het hele leven geld kost, dus koop er gewoon  dingen van waar jij gelukkig van wordt en geniet! Van je aankoop, maar nog meer, van elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.