stiefmoeder

En toen werd ik opeens stiefmoeder!

Door Sasja – Na een slechte relatie gooide ik het roer om. In plaats van op de bank met een boek, dook ik het uitgaansleven in. Een aantal maanden heb ik er flink op los geleefd en gedatet. In het begin met de hoop mijn prins op het witte paard te vinden, maar na een tijdje meer als tijdverdrijf. Toen ik mijn man leerde kennen hebben we een tijdje over en weer geappt en gebeld. Toen we eindelijk afspraken, maakte ik hem duidelijk wel klaar te zijn met dat losse gedate, gelukkig had hij hetzelfde!

Een dochter

We spraken af in een kroegje en het was ontzettend gezellig. Al snel kwam het gesprek uit op onze hobby’s en vertelde hij over zijn dochter. Ik moest wel even slikken, want dit bracht wel een hoop verantwoording met zich mee. Ik had wel eerder contact met een man die al kinderen had. Dit was toen geen probleem omdat ik wist dat deze relatie toch geen toekomst had. Maar dit voelde anders en na een aantal dates was ik tot over mijn oren verliefd en maakte ik de beslissing dat ik niet alleen voor hem wilde gaan maar ook voor zijn kind. Wel wilde ik zeker weten of hij nog een kinderwens had, want anders had dit voor mij geen toekomst. Gelukkig kwam ik hier al een snel achter en werd onze relatie serieus.

Stiefmoeder

En zo ontmoette ik na een aantal weken voor het eerst zijn dochter. Een klein kleutertje dat meteen met mij begon te kletsen en wilde spelen. Toen mijn man tijdens de tweede ontmoeting plots voor zijn werk werd opgeroepen, stelde ik voor om een middag op haar te passen. Dat vertrouwde hij mij toe. Samen liepen we over de markt voor brood en groenten. Ze pakte mijn hand vast en kletste ronduit. Het gevoel overviel mij wel even… geen positieve zwangerschapstest, geen dikke buik, maar toch een soort van mama. Toch voelde het erg goed en versterkte dit mijn gevoel dat ik de juiste keuze had gemaakt.
Zo genoten we een aantal jaren. Door de weeks als verliefd stel met alle vrijheid. En in de weekenden een knus gezinnetje met pyjamadagen, speeltuinuitjes en koekjes bakken. Ik vond het heerlijk om haar naar bed te brengen, haar haartjes te vlechten en boekjes voor te lezen. Na een aantal jaar maakten we de keuze om samen voor een kindje te gaan. Erg spannend en ik voelde mij zo gelukkig! Na vier maanden hadden wij een positieve test in ons handen en kon ons avontuur beginnen.

Gezin van vier

Van te voren dagdroomde ik over ons gezin van vier. Hoe we alles samen zouden doen. Hoe zij zich zou ontfermen over haar broertje of zusje. En misschien wel de keuze zou maken als ze ouder zou zijn om bij ons te komen wonen. Want het stabiele warme nest dat wij haar konden bieden, was precies wat zij bij haar moeder miste. Mijn man en ik bespraken hoe wij de aandacht tussen twee kinderen wilden gaan verdelen. Lisa moest natuurlijk niet het gevoel krijgen dat haar vader werd afgepakt. Toen we haar op een avond een echo voor haar neus hielden, reageerde zij niet direct heel enthousiast. Dat vonden wij logisch, want het is natuurlijk ook een grote verandering.┬á We betrokken haar bij alles; de echo’s, het uitkiezen van de babykamer en het bekendmaken van het geslacht.

Maar na de geboorte van onze zoon, veranderde dat idealistische beeld dat ik had gevormd al binnen een paar maanden. En nu, een paar jaar later, ben ik erachter gekomen dat het toch allemaal niet zo makkelijk gaat als het van te voren leek… Daarover vertel ik jullie graag later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.